Plop!

De week #1

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken die zoal spelen. Voor wie het interesseert.

Aan het begin van week #1

Een nieuw jaar, een nieuwe serie, een nieuwe titel. De nieuwe titel is om een onderscheid te maken tussen het ene en het andere jaar, vooral vanwege de slugs en permalinks die door WordPress worden aangemaakt. Ja ja, welkom in mijn wereld.

Deze week een keer of drie, vier rijden voor de broer. De laatste voorbereidingen en de eerste stappen voor de live-gang van de nieuwe websites en social media van een goede klant. Oud en nieuw. Hardlopen. En een griepje buiten de deur houden. Dat is het plan.


31/12/2018

Gisterenavond direct na de avondmaaltijd darmkrampen. En niet zo’n beetje ook. Lang geleden dat ik het zo te pakken had. Vannacht niet denderend geslapen, bij het opstaan een beetje zweterig, en de hele dag een onbestendig gevoel in mijn buik. Ik had me af kunnen melden voor de werkdag. Maar zo ben ik niet.

En dus gaat de wekker om kwart over zes en staat Tal anderhalf uur later fris en fruitig bij de broer voor z’n neus. Vroemmmm. Het is ook vandaag niet veel, dat was al bekend. Maar ik doe het met alle plezier. Het is rustig onderweg, Radio 4 staat aan, en ik probeer nergens aan en over te denken. Om half twaalf ben ik alweer terug. Een welbestede ochtend.

Een iets minder welbestede middag, al heb ik in de tweede helft uiteindelijk nog aardig wat kunnen doen. En de laatste facturen de deur uitgedaan.

Rustige avond en dito nacht (Hootenanny, een fles wijn en wat knaagwerk), met pa. Moe – het was een lange dag.

Plop!


Aan het einde van 2018…

Een moment stilstaan en omkijken. Het was een goed en leerzaam jaar. Ik koester de vele plussen en probeer het beperkt aantal minnen achter me te laten. Het leven gaat zoals het gaat. En al is het verleidelijk om het jaar ook hier nog eens door te nemen, ik doe het toch maar niet. Als je iets wilt weten, je weet me te vinden. Of zou dat kunnen weten…

De cijfers van december

Hardlopen
Totale afstand: 52,3 km
Gemiddelde snelheid: 5:50/km
Aantal runs: 11

Work-outs
Totale tijd: 57 minuten
Aantal work-outs: 2

Lichaam
Gemiddeld gewicht: 71,2 kg

De cijfers van 2018

Hardlopen
Totale afstand: 731,8 km
Gemiddelde snelheid: ?
Aantal runs: 146

Work-outs
Totale tijd: 997 minuten
Aantal work-outs: 48

Lichaam
Gemiddeld gewicht: 70,9 kg


01/01/2019

Een lichte kater. Regen. Dat hardlopen zal voor een andere keer zijn. Koffie!

De strijk wacht op niemand.

Toch een paar uurtjes werken op kantoor. Het kan maar beter gedaan zijn.

#NP Requiem in D minor, K 626 – Mozart – Berliner Philharmoniker, Claudio Abbado (Spotify)

02/01/2019

De eerste echte werkdag van het jaar begint om half zes, met een akkefietje met de firma Facebook. Na de ochtendrituelen meteen wat andere kleine klusjes. Daarna is het wachten op bericht van de broer. Ondertussen duimen draaien, want “ja” betekent dat ik meteen in de auto moet stappen.

Wachten dus…

Vandaag geen rit. Jammer. In plaats daarvan wordt het een hele dag jakkeren. Misschien iets te veel. Laten wij naar buiten gaan…

16:45u: Looptraining #231 – 31:42 min. – Route Stuivezand 5,4/5,5 km – 5C, grijs
Buiten is het koud! De kou trekt door m’n kleding, mijn voeten zijn ijskoud, brrr… Dat terwijl het niet eens zo koud is. Nou ja, op papier dan. Terug thuis krijg ik last van mijn buik. Opgeblazen gevoel, steken, beetje wiebelig. Koutje? Toch dat griepje? De korte nacht? Of het gejakker? Nou ja. Gemiddelde snelheid: 5:52/km.

Het zakt.

#NP Erik Satie: Socrate – Barbara Hannigan, Reinbert de Leeuw (Spotify)

03/01/2018

Een korte nacht. En een volle dag.

De dag begint om kwart over zes. Als ik me om kwart voor acht in Breda meld, wacht me een drukke en volle rit. Niet dat het een gevecht tegen de tijd zal zijn. Het zijn grote stukken en wat ongelukkige uithoeken. Halverwege opnieuw laden. Zowel de ochtend als de middag verlopen vlot. Radio aan, koppie erbij, en niet te veel afdwalen.

Ik ben kort na vijven terug. Even ontspannen. Dan eten, afwas, en nog een paar uur werken. In tegenstelling tot gisteren voelt het niet als gejakker. Moe, dat wel. Om elf uur sluiten de kantoordeuren.

Paulien van Deutekom is overleden. Pas 37. Het leven begint net. Klote ziekte.

En Daryl Dragon. Jij kent hem misschien van Captain & Tenille. Ik ken hem van zijn werk met Dennis Wilson. Bijvoorbeeld van dit “Cuddle Up“.

En weer zit ik te janken.

04/01/2019

Net als gisteren is de nacht kort en de dag goed gevuld. Het is een flinke rit, maar zonder problemen, en ik slaag er op de een of andere manier in om een uur eerder dan verwacht klaar te zijn. Terug op kantoor wacht een flinke inbox. Net op tijd besef ik dat het inmiddels vrijdagmiddag vijf uur is. Mijn antwoorden, reacties, vragen en andere zaken gaan pas maandag gelezen worden. Morgen weer een dag.

#NP Dennis Carl Wilson (Spotify playlist)

Het houdt niet op: Margaret “Pegi” Young. 66 jaar jong.

Drive
Cruise Control

05/01/2019

Het hoofd is moe en de kuiten voelen stijf. Vandaag lopen wordt morgen lopen. Een laat ontbijt en dan een middag werken.

The Analogues

Afgelopen zomer speelden The AnaloguesThe White Album” integraal in de Liverpool Philharmonic Hall. Het hol van de leeuw. Met in het publiek tal van mensen uit de Beatles-kringen, zoals Patti Boyd, Tony Bramwell, Freda Kelly, Joey Molland en Mark Lewisohn, plus een zaal vol diehard Beatles fans. En John Schoorl van de Volkskrant. Volgens mij waren Nowhere Boys Rudy, Maarten en Joris er ook, of in ieder geval Joris.

Donderdag werd de documentaire “The Analogues In Liverpool” uitgezonden. Ik had hem gemist, dus vanavond in de herkansing.

Een vorige documentaire rond “Sgt Pepper” draaide vooral om de muziek, zowel het vinden van de juiste instrumenten en partijen, als het perfect naspelen van de plaat. Deze ging vooral over het Liverpoolse avontuur. Een groot succes, zo te zien, en ook wat ik her en der gehoord heb. Dit jaar gaan ze “Abbey Road” doen, voorverkoop is net begonnen (wat ongetwijfeld een reden is dat deze docu nu is uitgezonden).

Ik weet niet precies wat ik ervan vind. Begrijp me niet verkeerd: het klinkt fantastisch, ziet er prima uit, en het is knap gedaan. En ik heb ook meer met de ‘late’ Beatles (vanaf 1966). Maar ik voel niet echt de behoefte om The Analogues live te zien. Net zoals ik ook andere tribute bands (Queen, Pink Floyd, U2, etc) niet hoef te zien.

De muziek zelf spelen, da’s een ander verhaal. Dat is leuk. Zoals ik doe met de Nowhere Boys, zij het (te) incidenteel. En daarom ook vind ik een bandje als Her Majesty (met o.a. Bertolf, Jelles Paulusma en -van The Analogues- Diederik Nomden) interessanter. Dat is geen naspeelband. Ze spelen de liedjes, ongeveer het arrangement, en voegen daar hun eigen karakter en geluid aan toe. Of het nu om repertoire van The Beatles, CSNY, of wie dan ook gaat.


Ik zeg het met bloemen.

06/01/2019

11:00u: Looptraining #232 – 28:36 min. – Route Stuivezand 5,0/5,3 km – 5C, grijs
Dezelfde temperatuur als woensdag, maar het voelt lang niet zo koud aan. Het is grauw in de polder, af en toe een druppel regen, tempo is goed, hoofd is elders (maar da’s niet erg). Verder weinig te vertellen. Gemiddelde snelheid: 5:42/km.

Poetsen en stofzuigen. De kerstboom ontmantelen. En dan -zoals Robert Fripp pleegt te zeggen- “to gentle“. De zondagmiddag in een notendop.

#NP Raising Sand – Robert Plant & Alison Krauss (Spotify)


Aan het einde van week #1

Die stilte? Ach ja, de stilte… Veelzeggend.

Ik weet niet hoe het voor jullie is, maar ik ben blij dat al die onregelmatige dagen en weken achter de rug zijn. Hopelijk kom ik snel weer in mijn normale ritme. Dan worden de dagen en de avonden overzichtelijker (en meer ontspannen). En het is ook goed voor het sporten.

Komende week wachten nog een paar spannende dagen. Dinsdag gaan we ‘live’, nog niet alles is klaar, en kennelijk ben ik de enige die dat enigszins zorgwekkend vindt. “Komt goed”, tuurlijk. Daarna staat er -buiten de continu-projecten- niets concreets op de planning. Eens kijken wat er gaat komen. En wat ik ga doen.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse

Begeerte is lijden

Tweede edele waarheid: Samudaya, Siddhartha Gautama Boeddha