Daar waar ik wil zijn

de week van tal #52

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken die zoal spelen. Voor wie het interesseert.

Aan het begin van week #52

Kerst – alles is anders deze week. Ik ben in ieder geval op de werkdagen ingepland als Parts Pro invaller bij de broer. Dat zullen geen volle dagen worden, al weet je het nooit. Daarnaast heb ik een aardige ‘to do’ lijst. Dus vervelen ga ik me niet.

Van oudsher zijn de kerstdagen voor mij de twee vrije dagen tussen twee periodes van hard werken. Dat is weliswaar al een tijd niet meer zo, maar het lukt me maar niet om het kerstgevoel te krijgen. Dus breng ik de kerstdagen thuis door, zonder poespas, in relatieve stilte.

Als het weer (en het werk) het toelaat, wil ik deze week een keer of drie gaan hardlopen. En na de jaarwisseling begin ik aan een nieuw trainingsschema. Ik denk dat de nadruk op hardlopen komt te liggen. Work-outs komen later wel weer aan de beurt.


24/12/2018

Half twaalf naar bed, half een nog klaarwakker. En dan vervolgens een onrustige nacht: “O god, als ik maar niet door de wekker heen slaap”. Om dertien over zes kijk ik op mijn telefoon: nog twee minuten voor de wekker gaat.

Op tijd in Breda. Het is niet veel. Even bijpraten met de broer. Dan naar Goes, terug richting Breda, paar adresjes in de buurt, en om twaalf uur alweer thuis aan de koffie. En daarna aan de slag op kantoor.

16:30u: Looptraining #227 – 23:30 min. – Route Witteweg 4,1/4,2 km – 6C, bewolkt
Een blik op de planning en een blik naar buiten. Hmm. En terwijl de zon al bijna ondergaat, kriebelt het voldoende om nog snel even te gaan hardlopen. Geen grote ronde, neem ik me voor. Mijn vaste route langs het dorpsbordeel de Club is drie kilometer. (Ook op kerstavond is het er een komen en gaan. Leasebak met kinderstoeltjes op de achterbank. Ho ho ho!) Ik loop nog even door en maak er vier kilometer van. Licht lopen, koude boel, fijn gevoel. Gemiddelde 5:44/km.

Avond: ik kijk en -ahem- luister samen met mijn pa naar André Rieu. Waarom? Vrede op aarde en zo.

Op zoek naar de waarheid. Proost.

#NP Vroom Vroom – King Crimson (Spotify)

25/12/2018

Boek en muziek.

#NP We Rijden Door Tot Het Weer Dag Wordt (Spotify)

Rinkeldekink

Rinkeldekink” van Martine Bijl: vorige maand aan begonnen, direct verkocht. Tegelijkertijd hakt het er behoorlijk in en heb ik het boek even weggelegd. Vanmiddag lees ik het uit. Af en toe een traan, regelmatig een glimlach. Zwaar. Licht. Intens. Een aanrader.

26/12/2018

Laten we het ‘uitslapen’ noemen.

10:45u: Looptraining #228 – 29:37 min. – Route Stuivezand 5,1/5,5 km – 2C, grijs
Beetje last van de onderrug. Hindert niet, is er wel. Verstand op nul en gaan. ‘n Grijze boel, buiten en binnen. Gemiddelde 5:48/km.

Nee, ik ga niet werken.
Ik ga proberen te ontspannen.
Ik ga proberen te ontspannen.
Ik ga proberen te ontspannen.
Ik ga proberen te ontspannen.
Oh, ‘t is zes uur.

Tweede kerstmaal, met pa en de broer.

Het is nog niet zeker of er morgen gereden moet worden. In ieder geval iets later beginnen.

27/12/2018

Toch maar op tijd (06:25u) mijn bed uit. Dan hoef ik in ieder geval niet te haasten. Het appje komt om acht uur: niet nodig. Niet erg – genoeg te doen. Koffie!

Het wordt niet de productieve dag die ik aan het begin van de dag in gedachten heb. Ach ja.

#NP Composer Weekly: Dmitry Bortniansky (Spotify)
Heel mooie muziek van een mij onbekende componist.

De broer appt in de avond: morgen is ook niet nodig. Jammer van de centjes (elk duppie is welkom), maar het komt mij eigenlijk best uit.

28/12/2018

Geen idee wat voor dag het is: dinsdag, of zaterdag, of gisteren…

09:00u: Looptraining #229 – 30:43 min. – Route Stuivezand 5,3/5,5 km – -2C, grijs
Nou, dat gaat lekker. ‘t Is verrekte koud, maar niet heiig of mistig, dus prima te doen. De gang komt er snel in en het kost me relatief weinig moeite om in een constant tempo en vrij ontspannen mijn rondje te lopen. Ouwe lul in zijn strakke pakkie… 5:46/km. Hopla!

Glow In The Dark
Glow In The Dark

Productiever dan gisteren.

#NP Bop till You Drop – Ry Cooder (Spotify)

29/12/2018

Om zeven uur wakker, na een onrustige droom. Even uit bed, even de gedachten verzetten. Maar het is vroeg, het is koud en het bed lonkt. De ogen gaan nog even dicht.

Na ontbijt, koffie en de krant besluit ik om een paar uur te gaan werken, met het oog op de komende week. Ondertussen draait de witte was, wordt er geschaatst in Heerenveen, en sukkelt de zaterdag voorbij. Behoorlijk veel gedaan, de rest komt later.

Twee films bij de BBC:
Ant Man (een Marvel/Stan Lee film) – prima vermaak
Philomena (een film van Stephen Frears, met Judi Dench en Steve Coogan) – begin gemist, een mooie, ontroerende film, naar een waargebeurd verhaal

#NP Blue Note Jazz Inspiration – Jimmy Smith (Spotify)

30/12/2018

Uitslapen, lezen, Instagram, uitstelgedrag. En als ik mijn bed uit wil stappen, hoor ik de druppels op de lichtkoepels tikken. Bij de tweede poging stopt het net met regenen, en dus waag ik het erop.

11:30u: Looptraining #230 – 33:26 min. – Route Oud Drimmelen 5,7/6,2 km – 8C, grijs
Tien graden warmer dan afgelopen vrijdag. Het scheelt een jas. Het begin gaat oké, daarna voel ik wat vermoeidheid. Iets over de helft pauzeer ik twee minuten. Dat helpt. Verder is het grijs, modderig en stil. Een typische zondagochtend in de polder. Gemiddelde snelheid: 5:51/km.

Zo dan. Dat was mijn 143e en laatste run van dit jaar. Ik heb flinke stappen gemaakt dit jaar, zeker in het voorjaar. Volgende week komen de totalen.

Ik heb dit jaar hard aan mijn fysieke en mentale gezondheid gewerkt, met mindfulness, therapie, work-outs en hardlopen. Met merkbaar resultaat: ik voel me beter dan in jaren. Het plan is om dit door te trekken naar het nieuwe jaar. Dan komt de rest vanzelf.

Zondag wasdag.


Aan het einde van week #52

Zo! Kerst hebben we overleefd.

Vorig jaar luidden we het nieuwe jaar nog in met YTMIDM. We waren voor deze oudejaarsnacht gevraagd, maar er kwam een veto. Er schijnt een alternatief te zien, maar dat laat ik aan me voorbijgaan. De afstand is -zeker figuurlijk- momenteel vrij groot. Dus het wordt oudejaarsavond thuis, met mijn pa. En veel drank. Daarover later meer.

Morgen op tijd opstaan: ik ben komende week in principe alle werkdagen en route voor de broer. Of het druk wordt, is nog niet duidelijk. We zullen zien. Daarnaast ook de laatste voorbereiding voor de live-gang van twee nieuwe websites, omzetten van social media, stroomlijnen van oud naar nieuw, en andere zaken. En mijn eigen (order)administratie, organisatie en zulks.

Anyway, dat was ‘m dan: de laatste DWVT. Bedankt voor het lezen, en in sommige gevallen bedankt voor de lieve woorden. Volgende week begin ik met een nieuwe wekelijkse serie getiteld: “Weekblik” “De week”. Andere titel, zelfde opzet (ongeveer).

Fijne jaarwisseling!

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse

Er is altijd een volgende keer