Big Fuckin' Deal

de week van tal #50

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken die zoal spelen. Voor wie het interesseert.

Aan het begin van de week

Ik wil deze of volgende week aan een nieuw trainingsschema beginnen. Maar ik ben er nog niet uit of de nadruk op hardlopen of op work-outs komt te liggen. Tot die tijd bekijk ik per dag wat ik doe.

We beginnen de week met een Parts Pro ritje voor de broer. En dan ander werk. Verder repetitie en optreden met YTMIDM.


10/12/2018

En of het herfst is! Regen, wind, vies, bah. En als de zon dan door de wolken breekt, is het ook weer niet goed: laaghangende zon + kale bomen = stroboscoop effect. Wel mooi licht. En ik vermaak me prima achter het stuur, muziekje op, beetje rondkijken. Bovendien, de donkere wolken, de buien en de zon maken de groene weiden en de vergezichten extra mooi om naar te kijken. Even dan, want het blijft opletten.

Rilland
Door de bomen…

Terug op kantoor lees ik mijn mail. Het komt me allemaal zo bekend voor.

Ik heb ze gevonden! Nette zwarte veterschoenen, van het betaalbare soort. Eindelijk!

11/12/2018

Laat in slaap, vroeg wakker. Ik pak er een paar uurtjes bij. En dus sta ik pas om kwart voor negen buiten. Veel te laat natuurlijk. Maar ik heb gisterenavond ook nog een paar uur gewerkt, dus dat heft elkaar op. Nietwaar?

08:45u: Looptraining #223 – 29:10 min. – Route Wildestraat/De Linie/kerk 5,1/5,5 km – 2C, zonnetje
Brrr… Ach, eenmaal in beweging valt het wel mee. Het hardlopen gaat goed, meteen vanaf de start. Hier en daar glibberen over de natte herfstbladeren. Hoewel het in mijn hoofd onrustig is, loop ik ontspannen, vrij licht. Op momenten dat het wat zwaarder wordt, bijt ik niet op de tanden, maar geef simpelweg gas. Dat werkt. Gemiddelde snelheid is 5:43/km, constant over de vijf kilometer.

Ik ben een muis.

Marga Minco (98) krijgt de P.C.Hooft-prijs. Kan nog net, zullen we maar zeggen. Waar een deel van de NL-ers zich afvraagt waarom er een prijs naar die straat is vernoemd, heb ik ook twee bekentenissen: 1) in alle eerlijkheid wist ik niet dat Marga Minco nog onder ons is; en 2) ik heb haar klassieker ‘Het Bittere Kruid‘ niet gelezen.

Repetitie met YTMIDM. De laatste voor ons optreden van aanstaande vrijdag. Wat een verschil met vorige week!

Dat pedalboard waar ik zo lang over heb zitten dubben (uitstelgedrag), blijkt antwoorden op vele vragen te brengen. Mijn god, het voelt alsof ik mijn geluid nu pas begin te ontdekken. Zo is de combinatie Strat, ProCo Rat en de twee kanalen van mijn Vox AC30 een natuurlijke. Mijn oude getrouwe Ibanez TS10 is 22 jaar in ruste een herontdekt monster. Die Boss DS1 kleurt alles mooi in. En met mijn Boss CE2 en Mooer Pure Boost (het geheime wapen) heb ik vrijwel alles wat ik nodig heb. Nou ja, misschien nog een pedaaltje hier. En daar…

Herhaling van zetten. Een brug die ik neem als ik er voor sta.

12/12/2018

Ja, ik weet dat ik vorige week iets schreef als “elke dag iets aan sport doen”. Maar ik heb nog steeds last van mijn linker bovenarm. En gisterenavond begon mijn linkerduim ook weer te zeuren. Ik doe het eventjes rustig aan.

Mooi nieuw liedje van Desmond:

13/12/2018

08:45u: Looptraining #224 – 22:25 min. – Route Wildestraat/Scheerbiesstraat 3,8/4,1 km – 0C, zonnetje
Kouder dan ik verwachtte. En dat briesje helpt ook niet. Gelukkig had ik een muts opgezet. Maar toch volgende keer ook een extra laag over de spillebeentjes. Ik besluit de korte weg te kiezen. Ook goed. 5:53/km. Warme douche. Koffie. Doei!

Flinke stappen gezet.

14/12/2018

Administratie. Druk op ketels. Herhaling van zetten. Chagrijn. Overzicht. In die volgorde. De werkdag eindigt rond half twee.

Vanavond spelen met YTMIDM bij Top Oss. Nieuwe snaren, tas pakken, rust pakken.

Om de dagelijkse ellende bij Hooipolder door te komen, vertrek ik ruim op tijd. En nóg verkijk ik me erop. Een half uur over acht kilometer. Als je dit toch elke dag meemaakt… Je zou om minder naar het oosten verhuizen.

YTMIDM @ Top Oss
YTMIDM @ Top Oss

Mijn verslag van het optreden lees je hier.

Altijd fijn om met de band op stap te zijn; we vermaken ons best. Goed om Noll weer eens te spreken. Lekker gespeeld, wat schikken met het geluid vanwege het kleine ad hoc podium, en waar nodig af en toe schouderophalen. De wedstrijd is er niet eentje voor het jaaroverzicht. Het optreden haalt het net. Afbreken, laden, gaan. De geoliede machine. Nog een kopje koffie for the road bij Ton. Op huis aan. Met een iets te nadrukkelijk “Neuh…”.

En dat was het dan. Niet eens zo laat thuis (iets na drie). Versterkers en pedalen in berging, gitaren in de kast, podiumkleding in de wasmand, en Tal in het mandje.

YTMIDM @ Top Oss
YTMIDM @ Top Oss

Zo. En nu eens goed nadenken…

15/12/2018

Tot een uur of negen weinig van de wereld meegemaakt. Even hoofd boven de dekens. Errug koud in Huize Tal. Niets dringends. Omdraaien en nog een uur of wat erbij. Een chaotische en tegelijkertijd verhelderende droom volgt.

Tuinman geeft zijn offerte voor groot onderhoud van de tuin af. Een boel geld. Een gevalletje zure appel. De zomer heeft het laatste beetje hoop op wonderbaarlijk herstel weggebrand. Dus weinig keuze. Ja, verkopen. Maar dat is wel wat drastisch.

Voor het eerst sinds april 2017 weer serieus aan de slag in de studio: ik ben vandaag begonnen aan een nieuwe mix van ‘Brief Aan De Zoon‘ van grote held Desmond. Niet dat ik denk dat ik het beter kan. Wel anders. Des mailde me eerder deze week de losse tracks. Eens kijken of ik de nasmaak kan vervangen door honger.

De tracks zijn ingeladen, georganiseerd en in groepen ondergebracht. Overzichtelijk. Eén keer luisteren. Nu even nadenken over het geluidsbeeld (rule of thirds). En dan mixen die hap!

De nacht in met The Beatles.

16/12/2018

Nou nou! Het heeft vannacht gesneeuwd. Niet veel gelukkig, voldoende voor een laagje. Als ik de gordijnen open, zie ik een koude, mistige wereld. In de polder zal het ongetwijfeld glad zijn. Geen hardlopen, ik blijf binnen. Waar het ook koud is. Nog even terug onder de dekens.

Als ik wat later aan de ochtendrituelen begin, is het opvallend stil aan de andere kant van het huis. Pa is nog niet uit bed – niet lekker. Dat gebeurt niet vaak. En daarom dus een beetje reden voor bezorgdheid.

Tegen beter weten in vanmiddag toch maar een paar uurtjes werken. Het kan maar gedaan zijn. Komende week mag dan een ‘gewone’ werkweek zijn, bij de meeste bedrijven zal het vrijdag wel kerstborrel en zo zijn. En ik houd er rekening mee dat ook donderdag telefoons en e-mails al onbeantwoord gaan blijven. Ik daarentegen werk gewoon door. Tot en met 31 december.

Pa is inmiddels weer onder de mensen. Verkouden. Bulder bulder.

Aan het einde van week #50

Ik heb er niet veel aan toe te voegen.

Tot volgende week!

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


Big Fucking Deal