20181026_OG_1200x630

de week van tal #46

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang houd ik hier voor mezelf de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken die zoal spelen. Het openbare deel van mijn dagboek, voor wie het interesseert.

Aan het begin van de week

Maandag weer een ritje als inval Parts Pro voor de broer. Dinsdag repetitie met YTMIDM. Het project waarmee we al een paar weken druk zijn, gaat hopelijk deze week de volgende fase in. Ook deze week weer vijf trainingssessies in het NRC-schema. Verder weinig plannen.

(HL=hardlopen, WL=wandelen – warming-up en cooling-down = 2x 1,5WL)


12/11/2018

Rijden dus…

Aanvankelijk lijkt een korte werkdag te worden. Maar met drukte op de wegen (tja, regen…), een tussentijds spoedje in Dordrecht, aanvullende adressen in Tiel (om de hoek van waar ik vrijdag was) en Tilburg, en nog even iets ophalen bij de concurrent, zijn het toch ineens een kleine 450 kilometer en een dikke negen uur geworden. Vies weer, vooral snelwegen en bedrijventerreinen, files, en meer van zulks. Pats! Ster in de voorruit, een opvliegend steentje of zoiets. Zonde.

Onderweg goed kunnen nadenken over plan B en plan C. En in de avond die gedachten uitwerken. Morgen verder onderzoeken, maar ik denk dat ik weet wat de uitslag wordt.

Hij is binnen! De witte! En ik heb hem uitgepakt en opzijgelegd. Andere dingen aan het hoofd.

13/11/2018

Een onrustige nacht. Dat krijg je, Tal, als je om twaalf uur nog zit te werken…

08:00u: Fitter #21 Work-out – Burpees, Bounds & Bridges – Intensiteit: hoog – Niveau: gevorderd (ca.30 min.)
Vrij ontnuchterend, deze work-out. Die bear crawls en split jumps gingen vorige week niet, en vandaag ook niet. Net als de burpees en tuck jumps, en tot op zekere hoogte de zijwaartse plank met leg lifts. Hiertoe is dit ouwe lichaam (vooralsnog) niet in staat. Niveau ‘gevorderd’ is een brug te ver.

Kortom, ik heb me door de work-out geworsteld en gegromd. Ik heb het niet afgeraffeld, maar ik heb wel de fout gemaakt dat ik niet ben blijven proberen. Jammer dan. Er is altijd een volgende keer. En daarover gesproken: ik heb de volgende work-out (#24) al even bekeken. Nou, dat wordt er ook eentje…

Er lopen vandaag een paar dingen door elkaar die elk aandacht en concentratie vreten. Moe.

In de avond repeteren met YTMIDM. Kort voor vertrek bedenk ik dat het inbreken van de nieuwe speaker van mijn kleine Vox een stuk sneller zal gaan als ik hem tijdens de repetities gebruik. En ik wil sowieso mijn pedalboard tijdens een paar repetities uitproberen. Dus alles in de bus en op naar ‘t Wild.

Het plannetje werkt. De beide Voxen (AC30+AC4) krijgen signaal vanuit het pedalboard, en zo krijgt de nieuwe speaker flink op z’n kloten, zonder dat ik aan het hannesen ben met volume en vermogen. De komende weken blijf ik dat zo aanhouden.

Het pedalboard is nog niet naar wens. Er ontbreekt een EQ. Heel misschien schaf ik toch nog een Whammy pedaal aan. En de Jet Amp dinges is een twijfelgeval, daarvoor zou mijn Tubescreamer wel eens uit de mottenballen kunnen komen.

De repetitie zelf verloopt vlot. We werken aan de ‘nieuwe’ liedjes, aandacht voor de zang, goede sfeer. Volgende week verder.

14/11/2018

Een kortstondig teken van leven.

08:15u: Fitter #22a Work-out – Conditie – Runner warm-up (7 min.)
Rekken en strekken. Ik voel iets in mijn linkerbovenbeen.

08:30u: Fitter #22b Looptraining #214 – Speed run 11x 200 m/03:00 rust – 09:39 min. – Route Zanddijk 2,2/5,1 km – 6C, flauw ochtendzonnetje
Ja, dat been. Na de eerste sprint vraag ik me af of deze speed run nu wel zo’n goed idee is. Maar ja, het zijn telkens stukjes van 200 meter, de snelheid is er, en omdraaien kan altijd nog. Die drie minuten tussen elk sprintje zijn trouwens best lang. Zeker met een bezweet bovenlijf waar aan de ene kant de zon op schijnt en aan de andere kant een koud briesje op staat. En voor die krap tien minuten sprinten ben ik bijna drie kwartier onderweg. Brrr.

Speed run (11x 200 m)

Het sprinten gaat goed. Weliswaar met een beetje hinder van mijn been (voorkant bovenbeen, net boven de knie), waardoor ik iets sneller tegen mijn grens aanzit dan ik gehoopt had. Je ziet dat ook in de splittijden terug. Maar ach, met een gemiddelde van 4:16/km ben ik tevreden. En mijn linkerbeen hangt er nog steeds aan. Het is trouwens een mooie ochtend, daar in de polder. Nu koffie!

Zanddijk, Made

Akkefietje met H&M: ze hebben een colbert gestuurd met een foutief prijskaartje: verkeerde maat. Terugsturen en een nieuwe bestellen, zo ‘adviseert’ de (overigens vriendelijke) klantenservicemevrouw. Als ik vraag of we dat niet meteen kunnen regelen, volgt een resoluut nee. Kennelijk is de klantenservice aan een ander bedrijf uitbesteed dan de logistiek. Net als dat de financiële backoffice weer ergens anders wordt verzorgd (door prutsers). Maar goed, het alternatief is om naar een bricks-and-mortar H&M te gaan. En da’s ook weer zoiets. Dus opnieuw besteld, en nu alleen nog even wachten op de levering van het vervangende colbert. Trouwens, een mooi pak, zeker voor dat geld.

Na een middag zoeken naar overzicht en weinig gedaan krijgen maak ik vanavond dezelfde fout als maandag: nog even een offerte voorbereiden en uitwerken. En dus niet ontspannen naar bed.

15/11/2018

Drukke nacht. Er is geen touw aan vast te knopen, maar ik heb wel ongeveer iedereen die ik ooit gekend heb, gezien. Een soort van reünie, “zeg maar”.

08:15u: Fitter #23 Looptraining #215 – Herstel run (2,5 3,5 km) – 21 min. – Route Stuivezand 3,5/4,1 km – 3C, flauw ochtendzonnetje
Ja joh! De spierpijn blijkt zich verplaatst te hebben naar mijn liezen. Alles voelt stijf en verkrampt en oud en zielig. Nu is de instructie om een lichte gemiddelde snelheid aan te houden – wat een lichte gemiddelde snelheid is, staat er niet bij. Ik zal wel weer te snel willen. Nou, veel sneller dan 5:57/km zit er vandaag niet in. Wel loop ik een kilometer meer, maar dat is omdat ik er met mijn kop niet bij ben en de verkeerde route kies.

Rustiger dan bij vertrek.

De offerte is de deur uit. Mooi project. Ben benieuwd. Voor dezelfde klant heb ik een lichtelijk verwaarloosde website in beheer genomen. Vandaag een paar uur uitgetrokken om er een ‘doekje overheen te halen’. Naast oplossen van technische mankementen is het altijd een uitdaging om de werkwijze van de bouwer te doorgronden. Na kortstondige paniek heb ik alles weer zodanig draaien dat een bezoeker een nette website aantreft. Onder de motorkap is nog van alles gaande; een ingewikkelde, ietwat rommelige opzet, en te veel toeters voor de benodigde bellen. Dat is voor later.

'It's a little bit funny...' (Klik/tap op de balk)
Ik heb weinig met kerst. Als kind vond ik er niet veel aan. Het ‘kerstgevoel’ -wat dan ook zijn mag- is er niet echt met de paplepel ingegoten. Later, met de pakketdienst als onderdeel van mijn bedrijf was december kerstpakkettenmaand, meteen rond de jaarwisseling gevolgd door de hoofdcatalogus van een groot postorderbedrijf, en dan in de eerste weken van januari een piek in de bestellingen. Dus als ik aan kerst denk, dan denk ik aan twee dagen voor pampus op de bank liggen tussen twee periodes van lange dagen en hard werken. Of optreden met de band, wat dan weer wel leuk was. Of allebei.

Die drukte rond de kerst hebben we zo’n vijftien jaar gehad, genoeg om het laatste beetje ‘kerstgevoel’ uit mijn systeem te krijgen. Daarna, en na het overlijden van ons mam, doen we weinig meer aan kerst. Pa idem. ‘t Is dat ik elk jaar een boom wil en ga halen. Soms eten bij vrienden. Of niet.

Anyway. Vorig jaar had John Lewis & Partners (warenhuis) een mooie kerstcommercial, met Elbow’s cover van ‘Golden Slumbers’, een Beatles pareltje. Dit jaar hebben ze Elton John gestrikt, voor opnieuw een hele mooie, warme commercial. En natuurlijk, het is nog vroeg, en commercie en blah blah. Maar hier krijgt Tal toch een beetje kerstgevoel van. Ja, ‘t moet niet gekker worden.

‘It’s a little bit funny…’

https://www.youtube.com/watch?v=mNbSgMEZ_Tw

16/11/2018

Het lichaam spreekt, het hoofd luistert. Vandaag niet sporten.

Grote stappen, snel thuis. Het project met het ‘doekje’ is inmiddels vrijwel afgerond. Volgende week nog een paar uurtjes teksten opfrissen en SEO-en, en dan is het daarna een kwestie van regulier onderhoud.

De nacht in met... (Klik/tap op de balk)

Sam Brown

Mijn favoriete zangeres. Vanaf de dag dat ik ‘Stop’ voor het eerst hoorde. Of eigenlijk al eerder, want ik zag en hoorde haar al voordat die single uitkwam. Een jaar of acht, negen overkwam haar het ergste wat een zangeres kan overkomen: ze verloor haar stem. Ondanks operaties en andere behandelingen is het niet meer goed gekomen. Niet voldoende in ieder geval.

Onlangs verscheen de geremasterde versie van ’43 Minutes’. Een van haar beste, en in ieder geval meest persoonlijke albums, geschreven rond het overlijden van haar moeder Vicki Brown.

Het origineel uit 1993 is al een hele tijd niet meer te verkrijgen. Nu is er dus deze geremasterde versie. En hij is binnen! Een plaat om in de late uren te draaien; met volle aandacht luisteren en in me opnemen. Een mooie plaat, die ook best dit jaar opgenomen had kunnen zijn.

’43 Minutes’ is alleen op cd verkrijgbaar. De beste manier is rechtstreeks bestellen bij Sam zelf. En als je het lief vraagt, tekent ze de cd nog ook. Bestel dan meteen ook ‘Of The Moment’ (haar laatste en wat mij betreft haar beste album), ‘Ukulele and Voice’ en ‘Box’.

43 Minutes

17/11/2018

Brrr….

10:00u: Fitter #24 Work-out – Beheerste explosie – Intensiteit: hoog – Niveau: gemiddeld (ca.45 min.)
Nou, wat zal ik ervan zeggen? ‘t Valt niet mee. Als het app-meisje “Deze mag op je erelijst!” roept, schud ik meewarig het hoofd. Want nadat ik me met horten en stoten (en enig getier) door serie 1 en 2 heb geploeterd, blijkt serie 3 simpelweg niet te lukken. Eerst die vervloekte bergbeklimmers, gevolgd door bicycles met gestrekt been, waarbij ik mijn been niet eens gestrekt krijg. Na de eerste twee split jumps geef ik het op, en die zijwaartse bear crawl gaat ook niet meer gebeuren. Kortom, serie 3 heb ik min of meer overgeslagen. Stuk voor stuk oefeningen die niet lukken. Nu niet, en waarschijnlijk nooit niet.

Kortom, een beetje kregelig. Maar goed, wat wel lukte, lukte. Dus…

Stukje van de intocht gekeken. Was leuk.

ANP – embedded van ad.nl

Maar verder? Volslagen mesjokke. Met je tradities en drogredeneringen. Stumpers! Een kinderfeest…

Zwart (Klik/tap op de balk)
Om je voor te zijn: Sint & Piet. Zonder kleurcode. Voortschrijdend inzicht. We leven niet meer in de jaren zestig of zeventig, toen er nog gedreigd werd met de roe, deportatie naar Spanje, en god weet waarmee onze ouders ons verder nog bang maakten. En het maakt kinderen van een jaar of vier, vijf, zes, zeven echt niets uit of Piet zwarte, bruine, groene, of geen schmink op het gezicht heeft. Die kolder komt pas veel later.

En ik daag je uit: kom eens met één onderbouwd argument waarom Piet zwart moet zijn of blijven. En nee, ‘zo is het altijd geweest’ is geen onderbouwd argument. Bovendien klopt dat ook niet. Het sinterklaasfeest van mijn jeugd zat vol met bangmakerij, dreigementen van straf, en racistische ondertonen. Dat was twintig jaar later een stuk anders. Zoals het nu ook weer anders is dan twintig jaar terug.

Los van dat alles: de wereld verandert. Zelfs in het klein. Deal with it!

Paar uurtjes werken. De strijk.

En een pas op de plaats.

18/11/2018

Niet jofel, somber, geen zin. Morgen weer een dag.

Een boek, muziek, doei.


Details 'Fitter worden' training (Klik/tap op de balk)

Fitter #21 Work-out – Burpees, Bounds & Bridges – Intensiteit: hoog – Niveau: gevorderd (ca.30 min.)
‘Perfect voor: Stabiliteit van core – Uithoudingsvermogen van onderlichaam – Mobiliteit – Uithoudingsvermogen van spieren’
Warming-up: 20 sec. YTW, 2x 20 sec. runner touches, 20 sec. push-up plus
Uithoudingsvermogen:
Serie 1: 25 sec. bodyweight squats, 30 sec. judopush-ups, 2x 15 sec. zijwaartse plank met leg lifts, 45 sec. A-skips, 45 sec. bear crawls, 30 sec. hip lifts, 45 sec. zijwaartse bounds, 30 sec. burpees, 30 sec. YTW, 20 sec. herstel
Serie 2: 20 sec. tuck jumps, 30 sec. judopush-ups, 2x 30 sec. zijwaartse plank met leg lifts, 60 sec. A-skips, 60 sec. bear crawls, 30 sec. hip lifts, 45 sec. jumping jacks, 45 sec. zijwaartse bounds, 30 sec. burpees, 30 sec. dynamische borst stretch, 20 sec. herstel
Serie 3: 30 sec. bodyweight squats, 30 sec. judopush-ups, 2x 30 sec. zijwaartse plank met leg lifts, 60 sec. A-skips, 45 sec. bear crawls, 30 sec. hip lifts, 45 sec. jumping jacks, 45 sec. zijwaartse bounds, 45 sec. burpees, 30 sec. flying shoulder presses, 20 sec. herstel
Cooling-down: 20 sec. quad rockers, 2x 50 sec. onderrug stretch

Fitter #22a Work-out – Conditie – Runner warm-up (7 min.)
‘Perfect voor: Warming-up voor run – Hardlopen’

Warming-up: 30 sec. shoulder gators, 20 sec. dynamische borst stretch, 40 sec. hurdle steps, 30 sec. dynamische quad stretch, 2x 40 sec. runner touches, 30 sec. zijwaartse hip openers, 20 sec. knee hugs, 40 sec. tin soldiers, 40 sec. achterwaartse lunge reaches

Fitter #22b Run – Speed run (11x 200 m)
‘Intervallen bij hoge snelheid over kortere afstanden, met veel herhaling’
Afstand 200 m, 11 herhalingen, 3 minuten rust, gemiddelde snelheid: zwaar

Fitter #23 Run – Herstel run (2,5 km)
‘Rustig kilometers maken om te herstellen van -of je voor te bereiden op- intensievere work-outs’
Afstand 2,5 km, gemiddelde snelheid: licht

Fitter #24 Work-out – Beheerste explosie – Intensiteit: hoog – Niveau: gemiddeld (ca.45 min.)
‘Perfect voor: Core training – Crosstraining – Hoger metabolisme – Uithoudingsvermogen van hele lichaam’
Warming-up: 30 sec. knee hugs, 40 sec. walkouts, 40 sec. achterwaartse lunge reaches, 40 sec. dynamische runner lunges, 40 sec. dynamische quad stretch, 30 sec. dynamische borst stretch, 40 sec. zijwaartse duck walk, 30 sec. herstel
Uithoudingsvermogen van hele lichaam:
Serie 1: rennen op de plaats, push-ups, zijwaartse bounds, plank met afwisselende leg lifts (1e ronde: 60 sec., 2e ronde: 40 sec., 3e ronde: 30 sec.), 30 sec. herstel
Serie 2: zijwaartse shuffle, hip lift march, flying shoulder presses, squat jumps (1e ronde: 60 sec., 2e ronde: 40 sec., 3e ronde: 30 sec.), 30 sec. herstel
Serie 3: bergbeklimmers, bicycles met gestrekt been, split jumps, zijwaartse bear crawl (1e ronde: 60 sec., 2e ronde: 40 sec., 3e ronde: 30 sec.), 30 sec. herstel
Cooling-down: 2x 20 sec. figure four stretch, 2x 20 sec. hamstring stretch liggend, 2x 20 sec. zijwaartse quad stretch, 2x 20 sec. zijwaartse T-stretch, 2x 20 sec. onderrug stretch, 30 sec. quad rockers

Fitter #25 Run – Duurloop (9,5 km)
‘Met elke kilometer bouw je meer uithoudingsvermogen op’
Afstand 9,5 km, gemiddelde snelheid: comfortabel (6:39/km)


18/11/2018: Aan het eind van week #46

Ik ben me er bewust van dat het allemaal niet bijster interessant is deze week. Soms is het beter om te zwijgen. Of om niet veel te zeggen. En in mijn geval doe ik dat in relatief veel woorden.

Tot de volgende,

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


De week van Tal archief

De week van Tal:
De week van Tal #47 – 19/11/2018-25/11/2018
De week van Tal #46 – 12/11/2018-18/11/2018
De week van Tal #45 – 05/11/2018-11/11/2018
De week van Tal #44 – 29/10/2018-04/11/2018
De week van Tal #43 – 22/10/2018-28/10/2018
De week van Tal #42 – 15/10/2018-21/10/2018
De week van Tal #41 – 08/10/2018-14/10/2018
De week van Tal #40 – 01/10/2018-07/10/2018
De week van Tal #39 – 24/09/2018-30/09/2018
De week van Tal #38 – 17/09/2018-23/09/2018
De week van Tal #37 – 10/09/2018-16/09/2018
De week van Tal #36 – 03/09/2018-09/09/2018
De week van Tal #35 – 27/08/2018-02/09/2018
De week van Tal #34 – 20/08/2018-26/08/2018
De week van Tal #33 – 13/08/2018-19/08/2018
De week van Tal #32 – 06/08/2018-12/08/2018
De week van Tal #31 – 30/07/2018-05/08/2018
De week van Tal #30 – 23/07/2018-29/07/2018
De week van Tal #29 – 16/07/2018-22/07/2018
De week van Tal #28 – 09/07/2018-15/07/2018
De week van Tal #27 – 02/07/2018-08/07/2018
De week van Tal #26 – 25/06/2018-01/07/2018
De week van Tal #25 – 18/06/2018-24/06/2018
De week van Tal #24 – 11/06/2018-17/06/2018
De week van Tal #23 – 04/06/2018-10/06/2018
De week van Tal #22 – 28/05/2018-03/06/2018
De week van Tal #21 – 21/05/2018-27/05/2018
De week van Tal #20 – 14/05/2018-20/05/2018
De week van Tal #19 – 07/05/2018-13/05/2018
De week van Tal #18 – 30/04/2018-06/05/2018
De week van Tal #17 – 23/04/2018-29/04/2018
De week van Tal #16 – 16/04/2018-22/04/2018
De week van Tal #15 – 09/04/2018-15/04/2018
De week van Tal #14 – 02/04/2018-08/04/2018
De week van Tal #13 – 26/03/2018-01/04/2018
De week van Tal #12 – 19/03/2018-25/03/2018
De week van Tal #11 – 12/03/2018-18/03/2018
De week van Tal #10 – 05/03/2018-11/03/2018
De week van Tal #9 – 26/02/2018-05/03/2018
De week van Tal #8 – 19/02/2018-25/02/2018
De week van Tal #7 – 12/02/2018-18/02/2018
De week van Tal #6 – 05/02/2018-11/02/2018
De week van Tal #5 – 29/01/2018-04/02/2018
De week van Tal #4 – 22/01/2018-28/01/2018
De week van Tal #3 – 15/01/2018-21/01/2018
De week van Tal #2 – 08/01/2018-14/01/2018
De week van Tal #1 – 01/01/2018-07/01/2018