de week van tal

de week van tal #30

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang houd ik de loopsessies in deze wekelijkse afleveringen bij. En ik schrijf over andere dingen die spelen. Plus wat er zoal ter tafel komt.

Aan het begin van de week

Training: in ieder geval een paar keer hardlopen. Als er tijd voor is. De week zelf? Lopende zaken, en ook deze week de buitendienst. De studie staat even stil. Schipperen met tijd. En wat andere dingen. Het wordt warm.

(HL=hardlopen, WL=wandelen – warming-up en cooling-down = 2x 1,5WL)


23/07/2018

Een zwoele, broeierige nacht. En dan niet op de plezante manier.

Twee berichtjes. Het ene is mosterd na de maaltijd. Het andere met indrukwekkende beelden en mooie woorden. Dat positieve neem ik mee de dag in.

Door het akkefietje van afgelopen vrijdag staat mijn busje voorlopig even stil. Het laatste nieuws is dat de twee onderdeeltjes (t.w.v.€ 2,56) een levertijd van drie dagen hebben. En dus mag ik vandaag met de Sprinter -met airco- op stap. Dat komt goed uit: het is een dag flink trappen. Want naast het werk van vandaag staat er nog het een en ander van vrijdag. Negen uren en zo’n 450 kilometer achter het stuur, met weinig bijzonderheden te melden. Het comfort en gemak (airco, stoel, automaat, laadruimte) van de Sprinter went snel. Dat gaat nog wat worden als ik straks weer in mijn eigen busje rijd. Zeker als de weersverwachtingen kloppen (donderdag 36C).

Een niet verzonden mail. Van veel woorden, naar minder woorden, naar enkele woorden, naar niets. Een beetje zoals het tussen ons is gegaan.

 

24/07/2018

Kort maar goed geslapen. Rustig en ontspannen.

Een compacte en overzichtelijke rit. Een hoek van West-Brabant waar ik nog nooit geweest was, is het gebied ten zuiden van de A58, zo ongeveer tussen Rucphen en Breda, van Vosdonk langs De Dood naar Zundert (langs deze weg). Verrassend mooi. Hoe zal dit er in het najaar (of voorjaar) uitzien, als de kleuren rijk en geschakeerd zijn? Buiten dat kleine half uurtje is het snelweg, hoofdweg en bedrijventerreinen wat de klok slaat. Ik vind het best. Als het een beetje meezit, kan ik straks een flink deel van de etappe van vandaag meepikken. Op de bank. Al dan niet wakker.

En het zit mee. Morgen is er weer een dag.

Ondergaande zon boven de Prinsenpolder
Ondergaande zon boven de Prinsenpolder

Eén dag dichter bij Parijs.

 

25/07/2018

Net als gisteren is het een compacte en overzichtelijke rit. Met een leuk uitstapje naar de Hagebeemd. En een skibox voor een klant in Sprundel. En het heeft geregend! Goed, het blijven buitjes, maar het is beter dan niets. Verder is het rustig. Morgen wordt een lange, drukke dag. En warm. Hoog in de dertig.

Op tijd thuis voor de etappe van vandaag. Spektakel! Werk wacht wel.

Hagebeemd, Breda
Hagebeemd, Breda

21:45u Looptraining #171 21 HL (21/23 min.) Route Bordeel 3,6/3,8km. 26C, fuckin’ heet
“Het zal wel meevallen”, dacht ik. En de eerste kilometer valt ook mee. Dan wordt het warm. En daar valt niet tegenop te zweten (wacht, daar kom ik later nog op terug). Het plan is sowieso om een kort rondje te lopen, ook omdat de duisternis invalt, dus in plaats van langs Oud Drimmelen langs de Witteweg. Ik loop vrij goed, maar af en toe zijn krachttermen aanmoedigingen nodig om het tempo vast te houden. 5:44/km. Da’s goed.

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo hard gezweet heb. Het blijft stromen.

Nichtje A appt foto’s van de avonturen in het Wilde Westen. Indrukwekkend!

De nacht in met Charles Ives...

Charles Ives

Een ontdekkingstocht.

Recensie BBC.co.uk
Recensie Gramophone.co.uk

 

26/07/2018

De lange, drukke dag blijkt redelijk mee te vallen. Dat geldt niet voor de warmte. Landinwaarts is het zo’n 37 graden. Gek genoeg heb ik ‘s ochtends meer moeite met de hitte dan ‘s middags. Een beetje duizelen, licht in het hoofd, oppassen met plotse bewegingen. Ik klaag niet; ik zit een flink deel van de tijd achter het stuur, met de airco op 22 graden, de blower op de laagste stand, de radio aan, en mijn water bij de hand. Er zijn anderen die het zwaarder hebben. Morgen nog zo’n dag, en daarna hopelijk wat verkoeling.

De rit zelf is een flinke, zo’n 400 kilometer. Zoals elke dag eerst naar Goes, en daarna stapsgewijs naar het oosten. Vandaag inclusief Veghel en Tiel. En om kwart voor vier terug in Breda. Prima dag.

Twee cadeautjes voor mezelf: een Easy Reach houder (zodat ik mijn TomTom ook tegen schuinere voorruiten kan plakken) en een Fresh ‘n Rebel Rockbox (zo’n Bluetooth speaker).

Oh ja, de onderdeeltjes voor de bus zijn binnen. Ik kreeg nog korting ook. Vandaag was er geen tijd om de bus in orde te brengen. Misschien morgen, of zaterdag. Geen haast.

De nacht in met Marvin Gaye...

Marvin Gaye

De drie delen van Marvin Gaye’s carrière zijn elk fascinerend en de moeite van intensieve beluistering waard. De reeks platen die het middendeel vormen “What’s Going On“, “Trouble Man“, “Let’s Get It On“, “I Want You“, en misschien “Here, My Dear“, zijn stuk voor stuk juweeltjes. Soms met oneffenheden of rafeltjes. Maar die maken het alleen maar interessanter.

Vandaag dacht ik aan “I Want You”.

 

27/07/2018

Of het nou is omdat ik gisteren vroeger naar bed ben gegaan (elf uur), of omdat ik gewoon moe was, ondanks de warme slaapkamer (27 graden) heb ik goed geslapen.

Zo’n joekel van een bestelbus, en het past er vandaag niet eens in! Een beetje stressen en puzzelen dus. Het zorgt ervoor dat ik later vertrek en een beetje achter de feiten aanhobbel. Gassen! Het is drukker in Zeeland dan in de voorbije dagen; wisseldag op de camping. Ach ja. Stukje binnendoor door het buurtschap Lies. ‘t Is mooi daar. Aan het eind van de rit nog even naar Dordrecht, voor een bumper, en dan zit het erop voor deze week. Half vijf thuis. Kom maar op met die laatste bergetappe!

De broer meldt dat ik de komende weken ook onder de pannen ben. Mooi. Leuk om te doen, nuttig, en het levert nog iets op ook. Tot nu toe heb ik dit en mijn andere werk aardig kunnen combineren. En verder staat er niet veel. Dus dat zal in augustus ook wel lukken.

De aangekondigde bloedrode maan verbergt zich achter de wolken. Ook geen Mars, Jupiter, Saturnus of Venus te zien. Ach. Een koude Leffe Blond biedt troost. En hopelijk wordt dit de laatste klamme, warme nacht. Wat verkoeling is welkom, zeker binnenshuis.

 

28/07/2018

Als ik wakker word, hoor ik regendruppels vallen. Niet veel druppels, maar ze vallen. Aarzelend, onwennig.

09:45u Looptraining #172 30:24 HL (30½/33 min.) Route Wildestraat/zwembad/kerk 5,2/5,5km. 20C, bewolkt, benauwd
Ik ben best moe na deze week, maar ik weet niet waar die vermoeidheid zit; voldoende adem over en geen al te zware benen. De omstandigheden zijn niet denderend: het is benauwd, de grond is warm van de afgelopen weken, de wind blaast een warme bries, en als de zon door de wolken breekt, stijgt de temperatuur meteen fors. Maar dat maakt niet echt veel uit. Hooguit dat ik meer zweet. Hoe dan ook, ik doe het rustig aan vandaag. De splittijden zijn constant. Gemiddelde snelheid is 5:50/km.

En ja, ik zweet me te pletter. Eer naar werken. Lekker hoor.

Weinig gedaan vandaag. Het was een pittige werkweek. Accu opladen. Bizarre F1 kwalificatie. Mooie finale van de TdF. De broer brengt de weer goed schakelende bus (dank!).

De nacht in met Soulwax...

Soulwax

Much Against Everyone’s Advice” is twintig jaar oud. Eén van de zes platen die een paar jaar lang in de cd-wisselaar van mijn Peugeot Expert zaten (de andere waren: “The Colour and the Shape” van de Foo Fighters, “Brighten The Corners” van Pavement, “Gus Gossert’s 25 Favorite New York Doo-Wops” (Spotify), “Everything Must Go” van Manic Street Preachers, en een Blue Note compilatie die begon met Art Blakey’s “Moanin'”) – stuk voor stuk platen die mijn leven hebben veranderd. En platen die ik al tijden niet meer gedraaid heb. Vanmiddag kwam “Conversation Intercom” op StuBru voorbij. Vandaar…

 

29/07/2018

Uitslapen is het plan, tot om een uur of acht de roekoe duif van dienst achter het huis anders besluit. Ik zou kunnen opstaan. En dat is misschien beter ook. Maar ik blijf nog even liggen, neem de week door, inclusief geparkeerde zaken. Ik probeer niet te piekeren. Ik probeer het.

Ik denk te veel.

Ik ga maar eens hardlopen. Fijne stofjes.

09:45u Looptraining #173 36 HL (36/39 min.) Route Oud Drimmelen 6,0/6,4km. 23C, zon, wind
Gelukkig is het niet zo benauwd vandaag. Deed ik het gisteren bewust rustig aan, vandaag is rustig aan geen keuze: er zit niet meer in. En dan is er ook nog eens flinke tegenwind vanaf kilometer drie, van Oud Drimmelen tot aan de Watertoren. Gemiddeld 6:00/km. Niet zo snel dus. Wel rust en ontspanning. Ook goed.

Wasdag. Werken. Administratie. Calculatie. Hoofdpijn.

 


29/07/2018: Aan het eind van week #30

Ik liet me vorige week wat te veel laten meeslepen door gevoelens en gedachten. Deze week heb ik geprobeerd de zaken waarop ik weinig of geen invloed heb, wat op afstand te houden. Dat is redelijk gelukt. Het geeft een beetje rust.

Sommige vragen zullen onbeantwoord blijven. Ik probeer niet meer naar antwoorden te zoeken. Die komen misschien nog. Of niet. Soit.

Ik heb eigenlijk niet meer te melden over afgelopen week. Werken, eten, verder de inspanningen zoveel mogelijk beperken, en proberen door de hitte heen te slapen. En komende week zit ik dus weer achter het stuur. Het lijkt erop dat het onder de 30 graden gaat blijven. Da’s fijn. Voor iedereen.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


De week van Tal archief

De week van Tal:
De week van Tal #31 – 30/07/2018-05/08/2018
De week van Tal #30 – 23/07/2018-29/07/2018
De week van Tal #29 – 16/07/2018-22/07/2018
De week van Tal #28 – 09/07/2018-15/07/2018
De week van Tal #27 – 02/07/2018-08/07/2018
De week van Tal #26 – 25/06/2018-01/07/2018
De week van Tal #25 – 18/06/2018-24/06/2018
De week van Tal #24 – 11/06/2018-17/06/2018
De week van Tal #23 – 04/06/2018-10/06/2018
De week van Tal #22 – 28/05/2018-03/06/2018
De week van Tal #21 – 21/05/2018-27/05/2018
De week van Tal #20 – 14/05/2018-20/05/2018
De week van Tal #19 – 07/05/2018-13/05/2018
De week van Tal #18 – 30/04/2018-06/05/2018
De week van Tal #17 – 23/04/2018-29/04/2018
De week van Tal #16 – 16/04/2018-22/04/2018
De week van Tal #15 – 09/04/2018-15/04/2018
De week van Tal #14 – 02/04/2018-08/04/2018
De week van Tal #13 – 26/03/2018-01/04/2018
De week van Tal #12 – 19/03/2018-25/03/2018
De week van Tal #11 – 12/03/2018-18/03/2018
De week van Tal #10 – 05/03/2018-11/03/2018
De week van Tal #9 – 26/02/2018-05/03/2018
De week van Tal #8 – 19/02/2018-25/02/2018
De week van Tal #7 – 12/02/2018-18/02/2018
De week van Tal #6 – 05/02/2018-11/02/2018
De week van Tal #5 – 29/01/2018-04/02/2018
De week van Tal #4 – 22/01/2018-28/01/2018
De week van Tal #3 – 15/01/2018-21/01/2018
De week van Tal #2 – 08/01/2018-14/01/2018
De week van Tal #1 – 01/01/2018-07/01/2018