de week van tal #26

de week van tal #26

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te hebben van de voortgang van mijn looptraining houd ik hier per week de trainingssessies bij. En soms schrijf ik over andere dingen die spelen. Plus wat er zoal ter tafel komt.

Aan het begin van de week

Aflevering 26 van deze serie, week 51 van mijn looptraining.

Training: de laatste van mijn work-out training. Wordt vervolgd. Het is me goed bevallen. Nu even rust. Deze week in ieder geval een paar keer hardlopen. En dan volgende week waarschijnlijk een nieuw plan.

De week zelf? Lopende zaken, werk, studeren. Maandag de weg op. Er staan twee optredens met YTMIDM op de kalender. En het gaat warm worden.

(HL=hardlopen, WL=wandelen – warming-up en cooling-down = 2x 1,5WL)


25/06/2018

Een volle dag: om kwart over zes opstaan, om kwart voor acht melden in Breda, een flink aantal kilometers door Zuidwest Nederland, en dan een extra lange repetitie met YTMIDM.

Alleen ben ik vergeten dat het maandag is, en maandag is meestal een rustige dag. Geen schilderachtige dorpjes of afgelegen oorden dit keer. Bovendien gaat het vlotjes. En dus ben ik al rond de middag klaar. ‘t Geeft mij extra tijd om te studeren. En om op de UPS-er te wachten die vandaag eindelijk mijn pakket uit Duitsland komt bezorgen.

25/06/2018 Rilland
Bedankt!

Lief berichtje van A. Food for thought.

De extra lange repetitie met YTMIDM is nodig, na vorige week en met twee optredens voor de boeg. Gelukkig is de ene repetitie de andere niet. Productief, positief. Om dat te vieren, en omdat het een heerlijke zomeravond is, nemen we de tijd voor een aardig lange ‘nabespreking’. Ik ben tegen enen thuis. Met muggenbeten, dat dan weer wel.

 

26/06/2018

Om zes uur wakker. Kort nachtje. Ik kan het hebben, kennelijk.

Bericht uit het westen. Nooit ver weg.
Bericht uit het oosten. Ik begrijp het. De vragen blijven.

07:30u Work-out #14 Een gewrichtige missie (15 min.)
De laatste van deze serie. Geen knallende finale. Nuttig kwartiertje, dat wel. Alleen mag het inmiddels allemaal wel een tandje zwaarder. Maar dat is voor later.

Goed, deze vier weken work-out training is me bevallen, zoveel mag duidelijk zijn. En het valt vrij goed te combineren met het hardlopen, dus ik denk dat ik volgende week een nieuwe work-out training ga beginnen. Vier weken, drie keer per week. Dan is het 1 augustus en ga ik als het goed is voor een week of drie de buitendienst in. Die weken zal het wat moeilijker zijn om te gaan sporten.

Vandaag veel tijd besteed aan iets wat weinig tijd had hoeven te kosten.

26/06/2018 Boost Your Power

Bericht uit het oosten. Deze kan ik niet helemaal plaatsen. Maar goed, blij dat ze aan me denkt.

Ondertussen wordt op tv iemand geïnterviewd op dezelfde plaats waar ik lang geleden eens stond. Ineens werd het me toen duidelijk. Al kwam het besef pas later. Daarna eigenlijk is het nooit meer echt goed gekomen. Zo’n moment dat je bijblijft.

De nacht in met...
Shelby Lynne & Allison Moorer

Not Dark Yet‘, het eerste gezamenlijk album van de zussen Moorer, verscheen vorig jaar. Een mooie plaat, het wachten meer dan waard. Mijn enige punt van kritiek is dat het grotendeels covers zijn. De zussen zijn goede songwriters, beiden met hun hart op de tong, en ik had graag meer songs als ‘Is It Too Much’ (de enige original) gehoord. Wie weet, later?

Aanrader.

 

27/06/2018

08:00u Looptraining #161: 35:10 HL (35/38 min.) Route Oud Drimmelen. 6,1/6,4 km. 14C, zonnig
Wat een heerlijk begin van de dag! Blauwe lucht, lekkere temperatuur, zon aan de hemel. Met zin naar buiten. De polder in!

Ik begin relatief rustig, en voer het tempo vervolgens geleidelijk wat op. Meestal weet ik na een paar honderd meter wel hoe het erbij staat. Vandaag voelt het goed. De cijfers bevestigen dat: 5:47 over de eerste kilometer. En daarna blijven de splittijden een paar seconden onder of boven die tijd zitten. Kortom, een strak tempo. Gemiddeld 5:48/km.

Eenmaal in de polder is er de rust en de stilte. De wijdse blik, het groen op de velden, de blauwe hemel – ik richt me op wat ik zie en hoor, en probeer wat ik voel en denk even te laten voor wat het is. Dat lukt niet helemaal. Maar voldoende.

Veertien graden? Ik geloof er niets van. Met de zon op de kale knar voelt het een stuk warmer. Als ik klaar ben met mijn rondje, terug thuis, dan begint het zweten pas echt. En hoe!

27/06/2018 “In het zweet uws aanschijns”
“In het zweet uws aanschijns”

Wasdag!

De nacht in met...
Eric Clapton

Een paar weken terug was bij NTR’s ‘Het Uur van de Wolf‘ de documentaire ‘Life In 12 Bars‘ te zien (Uitzending Gemist). Een fascinerende maar onevenwichtige biografie, waarbij openhartigheid en grote gaten elkaar afwisselen, en de nadruk wel heel erg ligt op een jaar of zes, zeven in de jaren zestig. Dat gezegd hebbende, het is absoluut een documentaire die je gezien wilt hebben. Ook als je niet veel hebt of niet echt bekend bent met Clapton.

De bij de documentaire horende soundtrack is al net zo onevenwichtig. Maar die bracht me bij Derek & The Dominos. Live. Van net voordat de heroine het van EC won.

Trouwens, wat ik een paar weken terug schreef over het gebruik van de wah wah, dat van mij eigenlijk alleen Hendrix en Vai hun goddelijke gang mogen gaan met dat ding, en verder niemand? Ik was er EC vergeten: die mag het ook.

 

28/06/2018

Half vier wakker. Alleen op de wereld. Een uur of wat liggen luisteren naar de stilte. Gelukkig daarna terug in slaap.

Opstaan, douchen, ontbijt, werk. Geen sport. Rust voor het oude lijf. Het voelt onwennig. Morgen weer hardlopen.

Strijken met...
Paul McCartney

McCartney II‘ (1980) is één van McCartney’s meest afwijkende platen. Ik heb hem door de jaren heen met enige regelmaat gedraaid, maar nooit echt goed geluisterd. Vandaag, tijdens de strijk, heb ik dat wel gedaan. En genoten. Een bijzondere plaat.

Iets anders. Ik ben blij dat de poulefase van het WK achter de rug is. Matig spel, weinig mooie momenten, en zeker in de derde speelronde te veel wedstrijden die om niets meer gingen. Het voetbal anno 2018 is sowieso al niet echt om over naar huis te schrijven, en dit soort wedstrijden (Frankrijk-Denemarken) doen pijn aan de ogen. Ik heb ze dus ook lang niet allemaal gezien, en de meeste ook niet helemaal. Hopelijk wordt het in de knock-out fase beter. Geen enkel land is kansloos. De favoriete landen hebben nog weinig laten zien. Nog twee weken.

De nacht in met...
John Coltrane. Eén van de belangrijkste saxofonisten uit de jazz. In zijn korte leven nam hij een schat aan materiaal op, vrijwel altijd van belachelijke hoge kwaliteit. Waar te beginnen? Nou, bijvoorbeeld met deze compilatie (46 minuten).

 

29/06/2018

Bericht uit het verre westen. Wat is en wat had kunnen zijn. Het is goed.

08:00u Looptraining #162: 29:38HL (30/33 min.) Route Wildestraat/zwembad/Kerk. 5,1/5,5 km. 16C, zonnig
Fijn om buiten te zijn. Beetje last van mijn rechtervoet, bij mijn grote teen. Misschien vannacht iets onhandigs met mijn voet gedaan. Geen idee. Ik loop in ieder geval voorzichtig, tot ik weet dat het alleen maar een pijntje is. En dat is het.

Het is een rustige ochtend. De buiten- en de binnenwereld wisselen elkaar af. Ik geniet van de buitenwereld en orden de binnenwereld. Ik loop in mijn vaste tempo (5:49/km) en vind de rust. Tevreden.

29/06/2018 Water
Meer dan half vol

Weertje zeg. En we zijn in de afgelopen maanden ook al zo rijkelijk beloond. Nu zijn deze temperaturen (>28C) voor mij soms een beetje teveel van het goede, maar ik kan er mijn tempo, dag, werk, etc. redelijk op afstemmen. Meelij met de mensen die in de open lucht werken of in een muf bedrijfspand (oh Stoelerij, wat mis ik je…) aan het buffelen zijn, en de mensen die het bij deze temperaturen simpelweg zwaar hebben. Voor de rest van ons, en in ieder geval voor mezelf, geldt dat het van klagen niet beter wordt. Genoeg drinken, op tijd rust pakken, achterover leunen. Het is zomer!

De nacht in met...
XTC

Eerst even dit: in dit geval is het eigenlijk ‘De middag in met…’. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om voor het slapen gaan naar deze nerveuze new wave muziek te luisteren.

XTC is zo’n band waarvan ik weet wat er goed aan is, wat er bijzonder aan is. En de liedjesschrijver in ruste in mij herkent in vrijwel elk liedje van XTC iets interessants, spannends, verrassends. Het zit allemaal heel goed en knap in elkaar. Maar de echte klik heb ik nooit gevoeld. Ik heb dat ook met bijv. Springsteen, Dylan en Townshend. Nu helpt Andy Partridge‘s zang ook niet echt.

Toen de single ‘Making Plans For Nigel‘ verscheen, in 1979, klikte het wel. Is altijd een radio-mag-harder liedje gebleven. Dat geldt trouwens ook voor ‘Senses Working Overtime’, ‘Dear God’ en ‘Peter Pumpkinhead’. Stuk voor stuk dijken van songs. Terwijl ik dit tik, luister ik naar ‘Drums and Wires‘, waar ‘Nigel’ op staat. Ik heb het album ooit wel eens gehoord, volgens mij. Er is niets van blijven hangen. Klinkt fris en actueel. De echte klik is er echter niet. Wie weet komt dat ooit nog eens.

Mijn kameraad Mike Keneally schrijft af en aan samen met Andy Partridge. Een aantal van die songs is terecht gekomen op Mike’s ‘Wing Beat Fantastic‘ (Spotify). Een spannende, poppy plaat. Een aanrader.

Naschrift: ik zie net dat ik drie XTC cds in de kast heb staan. Twee meer dan ik me kon herinneren. Naast ‘Oranges & Lemons‘ heb ik ooit ‘Nonesuch‘ en ‘Apples Venus Volume 1‘ aangeschaft. Nu is die kast voor zeker een kwart gevuld met dit soort aankopen, dus zoveel zegt het ook weer niet.

 

30/06/2018

Half acht wakker. Ik blijf eens liggen. Krachten sparen. Of zoiets.

Vanavond spelen met YTMIDM. In Geffen. In een tent. De rem gaat er alleen op het podium af. Dat is althans de bedoeling. Want morgen mogen we weer.

01/07/2018

Hatseflats! Dat was een leuk optreden! Verslag (ook van vanmiddag) komt morgen wel.

Vanmiddag spelen we tijdens de Vierde Wildse Kermis in ‘t Wild. Vorig jaar het begin van een cruciale week, de laatste week van de eerste helft van mijn leven.

We gaan…

 

Details work-outs (Klik/tap op de balk)
Work-out #14 Een gewrichtige missie (15 min.)
“Perfect voor actief herstel, flexibiliteit, mobiliteit van heupen, verbeterde bewegingsvrijheid”
Flexibiliteit 1: 40 sec. hip cradles, 30 sec. knee hugs, 30 sec. zijwaartse hip openers, 60 sec. beste stretch ooit, 30 sec. YTW, 30 sec. hurdle steps, 30 sec. achterwaartse lunge reaches
Flexibiliteit 2: 40 sec. hip cradles, 30 sec. knee hugs, 30 sec. zijwaartse lunges, 60 sec. beste stretch ooit, 30 sec. YTW, 30 sec. hurdle steps, 30 sec. achterwaartse lunge reaches (2x)

71,5 kg


01/07/2018: Aan het eind van week #26

Soms is wat je weglaat het belangrijkste.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


De week van Tal archief

De week van Tal:
De week van Tal #27 – 02/07/2018-08/07/2018
De week van Tal #26 – 25/06/2018-01/07/2018
De week van Tal #25 – 18/06/2018-24/06/2018
De week van Tal #24 – 11/06/2018-17/06/2018
De week van Tal #23 – 04/06/2018-10/06/2018
De week van Tal #22 – 28/05/2018-03/06/2018
De week van Tal #21 – 21/05/2018-27/05/2018
De week van Tal #20 – 14/05/2018-20/05/2018
De week van Tal #19 – 07/05/2018-13/05/2018
De week van Tal #18 – 30/04/2018-06/05/2018
De week van Tal #17 – 23/04/2018-29/04/2018
De week van Tal #16 – 16/04/2018-22/04/2018
De week van Tal #15 – 09/04/2018-15/04/2018
De week van Tal #14 – 02/04/2018-08/04/2018
De week van Tal #13 – 26/03/2018-01/04/2018
De week van Tal #12 – 19/03/2018-25/03/2018
De week van Tal #11 – 12/03/2018-18/03/2018
De week van Tal #10 – 05/03/2018-11/03/2018
De week van Tal #9 – 26/02/2018-05/03/2018
De week van Tal #8 – 19/02/2018-25/02/2018
De week van Tal #7 – 12/02/2018-18/02/2018
De week van Tal #6 – 05/02/2018-11/02/2018
De week van Tal #5 – 29/01/2018-04/02/2018
De week van Tal #4 – 22/01/2018-28/01/2018
De week van Tal #3 – 15/01/2018-21/01/2018
De week van Tal #2 – 08/01/2018-14/01/2018
De week van Tal #1 – 01/01/2018-07/01/2018