de week van tal #17

de week van tal #17

Om een beeld te hebben van de voortgang van mijn looptraining houd ik (vooral voor mezelf) per week de trainingssessies bij. Gedurende de week wordt dit artikel telkens na een training geüpdatet. En soms ook met andere dingen die spelen. Aan het eind van de week volgt de stand der zaken, plussen en minnen, eventuele conclusies, en wat er zoal verder ter tafel komt.

23/04/2018: Aan het begin van de week

Aflevering 17 van deze serie, week 42 van mijn looptraining.

De week zelf? Werk, van die verkoudheid afkomen, optreden met YTMIDM.

Museumbezoek: met hoe ik me nu voel, zal er weinig van komen. We zullen zien. Komt goed.

Looptraining: ik ben onlangs begonnen met een trainingsschema, gericht op het eind mei op wedstrijdniveau kunnen lopen van de tien kilometer. Niet dat ik wedstrijden ga lopen trouwens. Het helpt me om beter, sneller, lichter te gaan lopen. Hoop ik.

Dit is week drie. Een “licht” schema, met benchmark, work-out en herstel run. Misschien ga ik schuiven, want de week hierna heb ik minder gelegenheid om te lopen.

(HL staat voor hardlopen, WL voor wandelen, in minuten. Elke training begint met een warmup van 1,5WL en eindigt met een cooldown van 1,5WL.)


23/04/2018

Al voel ik me beter dan gisteren, echt van harte gaat het nog niet. Duf en moe. Als ik de repetitie met YTMIDM van vanavond had kunnen afzeggen, had ik het gedaan. Maar we hebben vrijdag een optreden gepland, en er is nog veel te doen. We zullen zien.

 

24/04/2018

De kriebelhoest fase. Tijd om te proberen de hoestreflex te onderdrukken. Dat helpt mij meestal om er sneller van af te geraken.

De repetitie van gisteren ging trouwens vrij goed. Koortjes en tweede stemmen lukten, inclusief hoge noten. Gitaarspel was wat slordig, maar dat is een kwestie van focus. Tegen vrijdag is dat in orde, denk ik.

 

25/04/2018: Training #133

Grrr. Die verkoudheid blijkt hardnekkiger dan verwacht. Vannacht moeilijk/hoestend in slaap en vanmorgen weer bezweet en hoesteproestend wakker. Over de hele linie gaat het wel weer beter, dank u. Nog een dagje of zo…

Dag 9: benchmark (7 min. warming-up, 3 min. sprinten, 5 min. cooling-down)

#133 08:30u: 7HL, 3HL, 7HL (17/20 min). Route Witteweg. 2,7/3,1 km. 10C, grijs
Enige tegenzin, ook nog eens een flinke bries tegen, en de dreiging van regen. En tóch ga ik weer te snel van start. Als ik eenmaal mijn ritme heb, probeer ik de rust te vinden “Dit wordt leuk!”, roept de naamloze coach net iets te Telsell-enthousiast als ze me richting sprinten pusht. Ja, zij heeft makkelijk praten…

Het drie minuten sprinten gaat behoorlijk. Echt voluit lukt vandaag niet. Is dat erg? Nee, eigenlijk niet. Lopen alsof de duvel me op de hielen zit is voor later. Dit is een benchmark. Trouwens, kennelijk is dit wat er momenteel in zit, verkouden en wel.

Nou, pa kan maandag zijn nieuwe rijbewijs ophalen. Tot dan mag hij niet meer rijden. Iets met een laat aangevraagde gezondheidsverklaring, vertraging bij het CBR, en teveel vertrouwen in een goede en vooral tijdige afloop. Ik ben volgende week waarschijnlijk alle werkdagen onderweg, wat de mobiliteit van een rijbewijsloze pa zou bemoeilijken. Dus even paniek in de tent. Anyway, de verklaring is binnen, we zijn al naar het gemeentehuis geweest, na maandag kan pa er weer voor vijf jaar tegenaan. Tot die tijd ben ik een paar dagen Taxi Tal.

 

26/04/2018: Training #134

Gisterenavond af en aan te kampen gehad met een droge kriebelhoest. Rechtop zitten helpt, maar ja, rechtop slapen werkt niet. Moeilijk in slaap. Een paar keer wakker en vanmorgen ook weer veel hoesten. Kost allemaal veel energie. Ik heb het goed te pakken, dat is inmiddels wel duidelijk. Nog een dagje of zo? Nou…

Dag 10: NTC work-out

#134 08:30u: 20 minuten yoga
Deze heb ik niet zien aankomen. Wel dat het een work-out zonder hardlopen gaat worden. Niet dat het een “essential restorative yoga” is. En buiten weer zo’n “Dit wordt leuk!” zijn er vooraf weinig instructies. Kennelijk blijven we binnen. En hoewel de app meldt dat er geen materialen nodig zijn, is een mat nodig. Het niveau is “beginner”, de intensiteit is “laag”. Oh ja, we doen het langzaam…

Langzaam, zei ze? Het gaat vrij snel. Gelukkig heb ik bij de mindfulness training al een aantal yoga oefeningen geleerd. Dus helemaal nieuw is het niet. Maar als dit voor beginners is… Weet ik veel wat “Sun salutation A” of “Cat cow lunge flow” is. Per houding is er wel een animatie, maar tegen de tijd dat ik door heb wat de bedoeling is, komt de volgende alweer. En een aantal van de oefeningen is simpelweg niet te doen. Ik bedoel, hoe krijg ik mijn been daar?

Braaf alles -voor zover mogelijk (zie ↑)- gedaan. Best aardig. Maar wat de toegevoegde waarde van deze NTC work-out aan de training nou precies is -buiten promotie van die andere app- is mij nog een raadsel.

Taxi Tal brengt pa naar de golfbaan (Landgoed Bergvliet). Wat een schitterende kleuren vandaag! De kleine dingen. Genieten! Bij terugkomst is pa trouwens naast zijn rijbewijs ook zijn stem kwijt. Beide tijdelijk gelukkig.

Gitaartje voor project X opgenomen en gewetransferd.

 

27/04/2018

Godallemachtig. Vannacht weer een uur lang liggen, zitten, en lopen hoesten. Droog. Vervelend. Grrr.

Even heb ik het plan om te gaan lopen, maar een paar hoestbuien later besluit ik er een rustige ochtend van te maken. Ontbijten, mail, snaren wisselen, kleding klaarleggen, tas inpakken, en gaan. Boskoop!

Boskoop!
Boskoop! Foto: Yvonne v/d Camp

Een leuke Koningsdag! Mooie mensen. Mijn verslag en meer foto’s vind je hier.

Rond half elf thuis. Vroeg naar bed. Moe. Tevreden.

Voor het slapen gaan denk ik nog even terug aan deze week een jaar geleden; het begin van het einde.

 

28/04/2018: Training #135

Een nachtmerrie die me nog lang zal bijblijven. Het verklaart misschien de hoofdpijn waarmee ik opsta. Linkerschouder is wat beurs -da’s normaal na een optreden-, verder opmerkelijk weinig spierpijn. Mijn benen voelen goed, en de verkoudheid is verder op z’n retour.

Dag 11: herstel run van vijf kilometer, in een rustig tempo

#135 09:45u: 22½HL (22½/25 min). Route Wildestraat/Scheerbiesstraat. 3,5/3,8 km. 13C, grijs
De afgelopen week blijkt zijn werk gedaan te hebben: het gaat stroef, ook in het rustige tempo. En die hoofdpijn helpt bepaald niet. Vijf kilometer zal best haalbaar geweest zijn, maar vandaag heb ik er geen zin in. Dus het korte rondje, en op naar huis. Douche, koffie, ontbijt.

Onderweg neem ik de planning nog eens door. Deze week is een beetje in het water gevallen. Voor komende maandag staat een tien kilometer run gepland. Maar dan ben ik naar verwachting de hele dag onderweg. En of ik ‘s avonds nog zin heb om te gaan lopen zullen we zien. Eigenlijk had ik die tien kilometer naar voren willen schuiven. Dat zit er met de opgelopen trainingsachterstand niet in. Bovendien is tien kilometer met hoe ik me nu voel vrij ambitieus. Tja. Eerst maar eens kijken hoe het maandag gaat.

Ondertussen:

 

29/04/2018

Op tijd opgestaan. Wasdag. IB dag. Regen dag. Baku dag. Alleen dag. Dag dag. The Glamorous Life.

 


29/04/2018: Aan het eind van week #17

En ik dacht vorige week dat die verkoudheid met een paar dagen achter de rug zou zijn! Nou, nee dus. Het heeft de voorbije week mede bepaald. Ach ja, we zijn er bijna.

Verder niet echt veel te vertellen, buiten wat hierboven al staat. Ik had een grommerig stukje geschreven over dat tenenkrommende memo-/dividendbelastingdebat van woensdag. Ik heb het met een goed gevoel gedeletet. Net als een paar andere stukjes. Een olifant gemeden. Wijselijk mijn mond gehouden. Weer wat geleerd over vriendschappen. Aanbod voor hulp staat. Ik hoor het wel.

Komende week ga ik grotendeels achter het stuur van mijn oude vertrouwde busje doorbrengen. “Das Beste oder nichts”. Tussen drie- en vierhonderd kilometer per dag. Leuke klus. Vorige keer was het jakkeren, deze week heb ik de avonden vrij kunnen houden. Zo blijft er ruimte voor ander werk, en hopelijk ook voor de looptraining.

Dan staat er in mijn agenda ook nog een rood uitroepteken bij 1 mei. Eind vorig jaar ben ik met een klant een traject ingegaan. 1 mei is de finale peildatum. En het ziet er niet goed uit. Ik zal er volgende week nog eens over nadenken.

Mijn Instagram account staat voorlopig op private (dat betekent dat je me moet volgen om mijn foto’s te kunnen zien). Ik ben iets aan het uitproberen. Kennelijk kan ik losse posts (via embedden) niet delen. Maar als ik een IG deel op FB of zo, dan is ie gewoon zichtbaar. Snap ik niet helemaal. Eens kijken wat wel en wat niet werkt.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


De week van Tal:
De week van Tal #18 – 30/04/2018-06/05/2018
De week van Tal #17 – 23/04/2018-29/04/2018
De week van Tal #16 – 16/04/2018-22/04/2018
De week van Tal #15 – 09/04/2018-15/04/2018
De week van Tal #14 – 02/04/2018-08/04/2018
De week van Tal #13 – 26/03/2018-01/04/2018
De week van Tal #12 – 19/03/2018-25/03/2018
De week van Tal #11 – 12/03/2018-18/03/2018
De week van Tal #10 – 05/03/2018-11/03/2018
De week van Tal #9 – 26/02/2018-05/03/2018
De week van Tal #8 – 19/02/2018-25/02/2018
De week van Tal #7 – 12/02/2018-18/02/2018
De week van Tal #6 – 05/02/2018-11/02/2018
De week van Tal #5 – 29/01/2018-04/02/2018
De week van Tal #4 – 22/01/2018-28/01/2018
De week van Tal #3 – 15/01/2018-21/01/2018
De week van Tal #2 – 08/01/2018-14/01/2018
De week van Tal #1 – 01/01/2018-07/01/2018