de week van tal #11

de week van tal #11

Om een beeld te hebben van de voortgang van mijn looptraining houd ik (vooral voor mezelf) per week de trainingssessies bij. Gedurende de week wordt dit artikel telkens na een training geüpdatet. En soms ook met andere dingen die spelen. Aan het eind van de week volgt de stand der zaken, plussen en minnen, eventuele conclusies, en wat er zoal verder ter tafel komt.

12/03/2018: Aan het begin van de week

Aflevering 11 van deze serie, week 36 van mijn looptraining.

Het wordt een -voor mijn doen- drukke week. Drie dagen op locatie werken (en vroeg opstaan). Maandagavond de laatste mindfulness. Dinsdag repetitie met YTMIDM. Vrijdag een optreden in Breda met de Nowhere Boys. En de “gewone” dingen.

Looptraining: als het even kan gewoon op dinsdag, donderdag en zaterdag. De weersverwachting belooft echter weinig goeds. Een mini ijstijd in het weekend. We zullen zien.

Voor deze wintermaanden geldt dat ik per training minstens 30 minuten wil hardlopen. Bij voorkeur drie keer per week. De weekplanning is niet heilig. Slechts een streven.

De weekplanning:
Dag 1: intervallen (> 10 min.)
Dag 2: kortere intervallen (< 10 min.)
Dag 3: lange afstand (weekend)

(HL staat voor hardlopen, WL voor wandelen. Elke training begint met een warmup van 1.5WL en eindigt met een cooldown van 2WL.)


12/03/2018

Net voor de wekker wakker, even sluimeren, en dan eruit. Trappen met dat hok. Zigzag door zuidwest Nederland, van Goes tot Chaam, Oosterhout tot Ulicoten, Zevenbergen tot Zwijndrecht. Een kleine twaalf uur en dik 400 kilometer later thuis, even bijkomen, snel eten, en door naar de afsluitende mindfulness avond. Beetje moe, maar energie over. Da’s van best een tijd geleden.

Over de mindfulness: gisteren was er -naast aandacht voor de laatste kwaliteit “liefdevolle vriendelijkheid”- vooral ruimte voor reflectie, evaluatie en afscheid. Voor mij is het vrij eenvoudig: ik heb veel geleerd, zowel over de innerlijke mens in het algemeen als over de innerlijke mij. Ik ben van plan om zowel de korte als de langere meditaties en oefeningen in mijn dagelijks leven te blijven toepassen. Deels omdat ik pas net vat begin te krijgen op sommige technieken, deels omdat het me dichter bij mezelf brengt, deels omdat het simpelweg fijn is om te doen. Ik beschouw het als een begin.

 

13/03/2018: Training #116

Regen.

Goede repetitie met YTMIDM. Het was al weer even geleden dat we met z’n allen waren. Vier nieuwe liedjes. Hopla!

Met het oog op morgen meteen na afloop laden en gaan. En dus om kwart over elf thuis. Apparatuur in de berging, schoenen uit, glas water, administratie (gewijzigde planning), en dan pitten. En ruim na twaalven nog klaarwakker. Want adrenaline.

Een vlekje weggewerkt.

 

14/03/2018

De eerste dag in een wereld zonder Stephen Hawking

opkomende zon
De opkomende zon boven Stuivezand

En toch is het een mooie dag. Die voor mij iets over zessen begint, na een onrustige nacht. De ochtendnevel hangt boven de velden, de opkomende zon doet haar werk, en de wereld ligt er fraai bij.

Net als maandag heb ik die fraaie wereld vooral van achter het stuur gezien. Van Goes tot Gilze, van Alblasserdam tot Zundert. Dik acht uur en bijna 400 kilometer; ik heb een fijne dag gehad. Vrijdag mag ik weer.

Thuis wacht een berichtje uit de VS.

Oh ja, Facebook. Da’s ook al weer een week of zo geleden. Ik kijk uhm, later wel…

 

15/03/2018: Training #116

De eerste droom zet de toon: mijn leven in een parallelle wereld. Wakker met een eenzaam gevoel. De rest van de nacht blijft de droom zich herhalen. Of zo voelt het. En als de wekker gaat, kan ik nog wel een uurtje of wat slaap gebruiken.

Goedemorgen Tal… Pak een drie minuten meditatie, maak je hoofd leeg, en zet het op een lopen.

08:45u 5HL/2WL, 2x10HL/2WL, 12HL/0WL (37/48,5 min). Route Kerkdijk/Den Deel/zwembad/Wildestraat. 7,1 km. 6C, licht bewolkt, wind uut ut oost’n

Het is lekker buiten. Ik loop met aandacht, en probeer mijn gedachten niet te laten afdwalen. Het leven is veel aangenamer als je met een glimlach op je gezicht loopt (ja, ik weet wie het zegt; ik sta nog aan het begin). Ondanks de wind lukt het om een -voor mij- goed tempo aan te houden: 6:03/km. Klinkt het gek als ik zeg dat mijn lichaam blij is met de inspanning? Want zo voelt het. Lekker gelopen. Goed bezig, ouwe!

donderdagochtend

Morgen wieder fahren fahren fahren auf der Autobahn. Dan ‘s avonds spelen met de Nowhere Boys in Breda. Uurtje of zo.

 

16/03/2018

En fahren fahren fahren machen wir. De ganse dag. Het vieze weer, wat gedoe hier en daar, en een dikke file bij Hazeldonk drukken de pret geenszins. Gevolg is wel dat het haasten is om op tijd terug te zijn. Dat lukt precies. Vijf voor vijf. Terug thuis snel onder de douche, even zitten, paar boterhammen, groet aan pa, en weer naar Breda. Een fijne dag. Eens kijken wat de avond brengt.

Zowel de aanloop naar als de avond van het optreden zijn wat rommelig. Ik weet weinig. Alleen dat ik om tien voor negen in het theater van het Orion Lyceum wordt verwacht, voor een optreden van circa drie kwartier met de Nowhere Boys. Het wordt een akoestisch optreden, dus staan en gaan.

In het uur vooraf nemen we de liedjes door, en praten wat bij. Het wordt een korte versie van de Beatles lezing waaraan we vorig jaar hebben meegewerkt. We weten ongeveer wat we gaan doen, en verder zien we wel. Noll is er – goed om hem te zien.

Het optreden gaat vlotjes. Wat ik zei, wat rommelig. En kort. De samenzang klinkt trouwens toch wel erg lekker. En leuke reacties van de jongelui.

Een korte nazit, een glas of twee, en dan gaat ieder zijns weegs. Het vrijblijvende, daar kan ik -met bijna twintig jaar samen-uit-samen-thuis met YTMIDM/In ‘t Wild in de pocket- niet zo goed mee uit de voeten. Om half elf thuis. Half elf…

 

17/03/2018

Sneeuw. Harde wind. Kou. Bah! Misschien morgen. Ik draai me nog eens om.

De stilte houdt aan…

 

18/03/2018

Had de zon geschenen, dan had ik het geprobeerd, met die harde, snijdend koude wind. Maar de zon schijnt niet. Geen zin. Koukleum Tal wint het van Supertal.

Een middag voor huishoudelijke klusjes. En muziek. Veel muziek.

 


18/03/2018: Aan het eind van week #11

Het was een fijne, positieve week. Enige minpuntje is dat ik maar één keer ben gaan lopen. Geen drama, maar wel jammer. Ik neem in ieder geval dit goede gevoel mee de komende weken in. En ik ga nadenken over de professionele toekomst. En over een cursus of opleiding. Maar wat?

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


De week van Tal:
De week van Tal #12 – 19/03/2018-25/03/2018
De week van Tal #11 – 12/03/2018-18/03/2018
De week van Tal #10 – 05/03/2018-11/03/2018
De week van Tal #9 – 26/02/2018-05/03/2018
De week van Tal #8 – 19/02/2018-25/02/2018
De week van Tal #7 – 12/02/2018-18/02/2018
De week van Tal #6 – 05/02/2018-11/02/2018
De week van Tal #5 – 29/01/2018-04/02/2018
De week van Tal #4 – 22/01/2018-28/01/2018
De week van Tal #3 – 15/01/2018-21/01/2018
De week van Tal #2 – 08/01/2018-14/01/2018
De week van Tal #1 – 01/01/2018-07/01/2018