de week van tal #5

de week van tal #5

Om een beeld te hebben van de voortgang van mijn looptraining houd ik (vooral voor mezelf) per week de trainingssessies bij. Gedurende de week wordt dit artikel telkens na een training geüpdatet. En soms ook met andere dingen die spelen. Aan het eind volgt de stand der zaken, plussen en minnen, eventuele conclusies, en wat er zoal verder ter tafel komt.

Aan het begin van deze week

Aflevering 5 van deze serie, week 30 van mijn looptraining.

Terugkerende lezers hebben het wellicht meegekregen: vorige week was geen beste week. Wat dat betreft komt het thema van deze week, acceptatie, op een goed moment. Ik zei het al: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Als de buitenwereld ook nog een beetje wil meewerken…

Looptraining: tja, de weersverwachting is niet ideaal (fris, regen, wind), maar we gaan het ermee doen. Niets moet. Voor deze wintermaanden geldt dat ik per training minstens 30 minuten wil hardlopen. Bij voorkeur drie keer per week. En verder zien we wel.

(HL staat voor hardlopen, WL voor wandelen. Elke training begint met een warmup van 1.5WL en eindigt met een cooldown van 2WL.)


29/01/2018

Ik wil het niet onvermeld laten, simpelweg omdat ik het met een brede glimlach heb gedaan: ik heb vandaag een riem voorzien van een nieuw gat. En nog een gat extra, gewoon omdat het kan. Ik zit nu twee maanden onder de 72 kilo, en dat wou ik zo maar eens gaan houden. Er mag nog wat van af, maar dat heeft geen haast.

Acceptatie.

Mailtje. Onbegrip.


30/01/2018: Training #99

Nacht wakker liggen? Toppie!

Repetitie afgezegd.

08:30u: 27HL/2WL, 9HL/0WL (36/41,5). Route Oud Drimmelen. 6,5 km. 2C, zon

Met de pest in mijn lijf en dus iets te hard van stapel. De ontspanning vind ik niet. Gelukkig schijnt de zon. Bijvangst is dat ik net onder de zes minuten per kilometer blijf. Alleen de laatste kilometer, zigzaggend door de rand van het dorp, zakt de snelheid een beetje. Ik zweet er niet minder om. Het lichaam voelt goed. De geest…

Acceptatie my ass.


01/02/2018: Training #100

08:55u 3x 10HL/2WL, 1x 5HL/0WL (35/44,5). Route Wildeweg/zwembad/Kerkdijk. 6,5 km. 3C, bewolkt

De honderdste! Dat hadden jullie niet gedacht van die kale, hè, dat ie het vol zou gaan houden?

Niets forceren is het devies deze dagen, op allerlei vlak. Onrust en spanning. De benen zijn zwaar. Ik richt mijn aandacht op ademen en passen. De snelheid is constant, de intervallen geven net voldoende rust. Bij vertrek is er een aarzelend zonnetje, maar dat verdwijnt na een paar minuten. Het maakt het decor waarin ik me bevind grauw, grijs, somber. Ik kan niet wachten op het voorjaar.

Terug uit…

Zevenbergen

Vrijblijvend gesprek. Twijfel.


02/02/2018

Acceptatie dus.


03/02/2018

Voor een droge zaterdagochtend is het verdraaid regenachtig. Morgen schijnt de zon.


04/02/2018: Training #101

11:00u 22HL/0WL (22/25,5). Route Scheerbiesstraat/Wildestraat/Brandestraat. 4,0 km. 2C, bewolkt, wind, neerslag

Als ik rond een uur of tien naar buiten kijk, schijnt de zon. Nog even dit hoofdstuk uitlezen. En het volgende. En nog een. Dus sta ik pas om iets voor elven buiten. Als de zon inmiddels verdwenen is. Na een paar kilometer komen de donkere wolken dichterbij. En ja hoor, even later hagel, of sneeuw, of iets er tussenin. Een beetje is niet erg. Een beetje veel is een teken. Omdraaien en naar huis.


Aan het eind van week #5:

Toch weer een paar teleurstellingen, zowel zakelijk als privé. Nee, de buitenwereld werkt niet mee. Maar het ligt toch vooral bij mezelf. Vragen waar ik geen antwoord op heb. Of waarop ik het antwoord niet bevredigend vind. Daarnaast is de mindfulness training intensief en bij tijden confronterend. En ik heb tijd om te malen. Geen beste combinatie.

We blijven optimistisch. Morgen schijnt de zon weer.

Een tijdje weg van Facebook bevalt. Even in de luwte. Tuurlijk, ik weet dat ik “belangrijke” dingen mis, maar dat is dan maar zo. En ik heb van de week ook Messenger van mijn iPhone en tablet gegooid. Altijd al een vervelende app gevonden. Maar mijn WhatsApp, sms, e-mail en telefoon doen het gewoon. Dus…

En Jamie is bevallen! Moeder en zoon maken het goed.

Buiten dat laatste deze week weinig vrolijkheid. Sorry. Komt goed.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


De week van Tal:
De week van Tal #6 – 05/02/2018-11/02/2018
De week van Tal #5 – 29/01/2018-04/02/2018
De week van Tal #4 – 22/01/2018-28/01/2018
De week van Tal #3 – 15/01/2018-21/01/2018
De week van Tal #2 – 08/01/2018-14/01/2018
De week van Tal #1 – 01/01/2018-07/01/2018