de week van tal #3

de week van tal #3

Om een beeld te hebben van de voortgang van mijn looptraining houd ik (vooral voor mezelf) per week de trainingssessies bij. Gedurende de week wordt dit artikel telkens na een training geüpdatet. En soms ook met andere zaken. Aan het eind volgt de stand der zaken, plussen en minnen, eventuele conclusies, en wat er zoal verder ter tafel komt.

Aan het begin van deze week

Aflevering 3 van deze serie en week 28 van mijn looptraining. Ik wil niet te vroeg juichen, maar het lijkt erop dat het bij een kriebel blijft. Geen zin om -weer- verkouden te worden.

Maandag begin ik met mindfulness training. Acht maandagavonden, dagelijks 45 minuten “huiswerk”, en hopelijk een leven lang baat. Verder staat er niets concreets gepland voor deze week. Als ik kans zie, wil ik binnenkort weer wat musea bezoeken (zin om mee te gaan?). Ik heb die museumkaart immers niet voor niets. En iets met geld verdienen

Looptraining: voor deze wintermaanden is de weekplanning een streven. Ik wil per training minstens 30 minuten hardlopen. Bij voorkeur drie keer per week. En verder zien we wel.

(HL staat voor hardlopen, WL voor wandelen. Elke training begint met een warmup van 1.5WL en eindigt met een cooldown van 2WL.)


15/01/2018

Nieuws over mijn muziek, studio en toekomst.

Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen zei gisteren bij Spraakvermaak over knooppunt Hooipolder: “Een reconstructie van de A27 en A59, compleet zonder stoplichten, is gewoon te duur.” Je leest hier wat ik ervan vind.

Terug van Mindfulness training #1. Goed gevoel over. Ja, daar ga ik iets aan hebben. Ik denk ‘t wel.


16/01/2018

Nou, dat breng ik er goed van af. Net als ik klaarsta om te gaan hardlopen, begint het hard te regenen. Inclusief hagel, donder en bliksem. Was ik vijf minuten eerder gegaan, dan was ik zeiknat geweest. Morgen.

Onderdeel van de mindfulness training is dagelijks “huiswerk” van ca.45 minuten. Dat hakt er flink in, merk ik op deze eerste dag. Confronterend. Nog wat zoeken. Komt goed.

Mailtje verstuurd.


17/01/2018: Training #93

Tot ver na tweeën wakker gelegen. Drukte in het hoofd. Elders. Onrust. Alleen.

09:00u: 22HL/2WL, 9HL/0WL (31/36.5). Route Wildestraat/zwembad/Zuideindsestraat. 5,5 km. 3C, bewolkt, wind, hagel

Als ik de deur uitstap, is het droog. De zon lijkt zich zelfs achter de wolken vandaan te gaan werken. Straf windje, fris, flink buffelen. Na een goede twintig minuten is er een korte maar fikse bui hagel, recht in het gezicht. Au. Als het verderop weer begint te hagelen, is het mooi geweest. Bij de kerk linksaf en naar huis.

Lekker gevoel. Tevreden. Jammer van het weer. Maar ach, het is januari, en ik ben al blij dat er geen pak sneeuw ligt.

Ah, leuk. Een boeking met The Nowhere Boys.

Stilte.


18/01/2018

Het stormt. Buiten. Binnen.


19/01/2018: Training #94

De storm is nog niet gaan liggen.

09:00u: 35HL/0WL (35/38.5). Route Oud Drimmelen. 6,0 km. 3C, zon

6:07/km. Goed gelopen. Tevreden.

Weekafsluiting:

De vierde uit de La Trappe Giftset. Ook lekker, maar de Tripel en de Isid’or waren mijn favorieten. Nog bedankt, Jeroen & Yvonne!


20/01/2018

Ik vertrek…


21/01/2018: Training #95

Na de storm komt de stilte.

11:30u: 25HL/1WL, 9HL/0WL (34/38.5). Route Scheerbiesstraat/Wildestraat/Brandestraat (rotonde). 6,1 km. 2C, zon, briesje

De zon doet goed. Ik merk weinig van die lage temperatuur. Heerlijk weer om te lopen. De “langere” afstanden lopen gaat me steeds beter af. Goed tempo. Tevreden. Korte onderbreking bij de rotonde. Veilig aan de overkant. En door…


Aan het eind van week #3:

Lekker gelopen deze week. Flinke stukken, vrij constant, en in een goed tempo. Als ik hierop kan door bouwen, komen de 45 en 60 minuten langzaam in zicht. Geen doel, wel een streven.

Gemiddeld gewicht: 71.7 kg

Pa heeft wat mappen met oude foto’s tevoorschijn gehaald. Onder andere foto’s uit de jaren negentig van onze bedrijfsruimtes in Zevenbergen. Het begrip “voortschrijdend inzicht” komt de laatste weken regelmatig ter sprake. Zo ook hier. God, wat zou ik veel dingen anders aangepakt hebben. Water onder de brug natuurlijk. Maar af en toe komen opgedane kennis en ervaringen uit het verleden van pas bij het nemen van beslissingen voor de toekomst. Zowel bij het tellen als het doorhakken van knopen.

Ik heb me een beetje verkeken op de energie en tijd die de mindfulness training vergt. Het is pittig. Het is me niet duidelijk of de somberheid die me deze week parten speelt, oorzaak of gevolg is. Ik denk vooral het eerste. En dat heeft o.a. met verwachtingen, prioriteiten en afstand te maken. Story of my life.

De storm is inmiddels wat gaan liggen.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


De week van Tal:
De week van Tal #4 – 22/01/2018-28/01/2018
De week van Tal #3 – 15/01/2018-21/01/2018
De week van Tal #2 – 08/01/2018-14/01/2018
De week van Tal #1 – 01/01/2018-07/01/2018

Mocht je willen terugbladeren, klik hier voor alle afleveringen van Lopen met Tal (juli-december 2017). Of begin bij het begin.