nowhere

13/09/2017 – optreden nowhere boys, orion lyceum, breda

Website The Nowhere Boys: www.thenowhereboys.nl


Ik werd zondag gebeld door Rudy, een oude schoolmakker. Of ik als backing vocalist bij de Nowhere Boys, een Beatles coverband, wilde invallen. Maandag repetitie, woensdag twee optredens op het Orion Lyceum (onderdeel van de Markenhage Campus in Breda). En of ik mijn gitaar wilde meenemen. Ja dus.

The office
The office

Joris (je kent hem wel) is de leadzanger, diens broer Maarten op bass, Raymond drumt bij WC Experience, toetsenist Bart zat samen met Rudy in MoStax, onze Noll doet geluid (samen met Henk), op mijn oude school, en zo zijn er nog veel meer lijnen die elkaar doorkruisen. De backing vocals bleken bij een aantal nummers min of meer lead vocals te zijn. Gitaar meenemen kwam neer op een boel solotjes. En dat alles met minimale voorbereiding. Spannend. En tegelijkertijd vertrouwd.

Het optreden betrof de muzikale omlijsting van een lezing over The Beatles. De twee sessies waren voor resp. de boven- en onderbouw van het Orion Lyceum. De jongelui hadden zich tevoren aangemeld. Verrassend om te zien hoeveel belangstelling er voor 50+ jaar oude muziek is. Aandachtig publiek. Wow!

Het was een leuke dag. Eerste optreden tussen 10 en 12 voor de bovenbouw (160x), tweede optreden tussen 13 en 15 voor onderbouw (200x). Na ons programma hebben we met een aantal kinderen “gejamd”. Ging lekker, goed gespeeld. Erg leuk om te doen.

Joris zingt Blackbird
Joris zingt Blackbird
Nowhere Boys bouwen op
Opbouwen. Handen uit de zakken!
Joris spreekt de onderbouw toe
Joris spreekt de onderbouw toe

Setlijst: I Saw Her Standing There, She Loves You, A Hard Day’s Night, Help!, Nowhere Man, Got To Get You Into My Life, Sgt.Pepper’s Lonely Hearts Club Band, Blackbird, Here Comes The Sun, Come Together, Get Back – encore: Hey Jude

Naschrift: enkele leerlingen dachten dat ze zich hadden opgegeven voor beat les. Dan duren twee uren lang…