onderweg met tal: het gat van den ham

onderweg met tal: het gat van den ham

Eén van de mooie plekjes in de gemeente Drimmelen is het Gat van Den Ham. Het Gat van den Ham is een kreek ten oosten van Lage Zwaluwe die behoort tot een systeem dat ontstaan is tijdens de Sint-Elisabethsvloed van 1421. In het recente verleden is er een natuurgebied van gemaakt, met wat mogelijkheden voor vissers, een paar huisjes, en veel moois.

Ik was er vorige week ook al even gestopt, maar toen regende het en was ik plu-loos. De bus was in de afgelopen weken niet van zijn plek gekomen, dus tijd voor een rondje en even stoppen bij het Gat van Den Ham.

Daar kwam ik bij toeval oude buurman Kees tegen. Ik ken Kees al mijn hele leven, en ook nu woont hij slechts een paar straten verderop. Maar we spreken elkaar zelden. Het is vooral naar elkaar zwaaien. Even bijgekletst. Kees heeft in het natuurgebied een paar ossen en een stier staan en die kregen vandaag smakelijke paprika’s. En ik ook.

Daarna even wat rondgelopen. Het is er eigenlijk in alle seizoenen en bij alle weersomstandigheden mooi. Ook vanmiddag was het weer genieten. De Amer, het Gat van Den Ham, de Koekoek. Fraaie luchten, mooie kleuren, veel te zien.

Hier een selectie van mijn foto’s:

De Amer, Het Gat van Den Ham, Lage Zwaluwe/Drimmelen

Een bericht gedeeld door Antal Adriaanse (@antaladriaanse) op


Feeding time – Het Gat van Den Ham, Lage Zwaluwe/Drimmelen

Een bericht gedeeld door Antal Adriaanse (@antaladriaanse) op

Het Gat van Den Ham, Lage Zwaluwe/Drimmelen

Een bericht gedeeld door Antal Adriaanse (@antaladriaanse) op

Koekoekweg, Drimmelen

Een bericht gedeeld door Antal Adriaanse (@antaladriaanse) op

↓ En op de weg terug ben ik nog even gestopt bij het Vaartje. Ook al zo’n mooi plekje.

Breede Vaart, Oud-Drimmelen

Een bericht gedeeld door Antal Adriaanse (@antaladriaanse) op