dienstmededeling

een dienstmededeling over deze site:
deze blog draait sinds begin 2009 op google‘s blogger. een paar jaar terug heb ik -via google/blogger– een .com domein aangeschaft bij godaddy. toen was dat een goed idee. inmiddels heb ik mijn eigen hosting koninkrijkje, en ik wil alles een beetje gaan centraliseren en downsizen.

stap 1 is het overzetten van de domeinnaam naar studio tal. het is goedkoper, biedt meer mogelijkheden m.b.t. andere diensten, en het is minder omslachtig.

‘t enige probleem is dat de koppeling van domein aan blogger onnodig ingewikkeld is gemaakt. dat weerhield me er tot nu toe ook van om de stap te zetten. maar een beetje plussen en minnen leerde me dat in het ergste geval mijn blog even uit de lucht zal zijn. gezien de bezoekersaantallen zal ‘t geen drama’s opleveren. daar passen we wel een mouw aan.

stap 2 wordt het overzetten van blogger naar wordpress. dat levert relatief weinig problemen op. eerder vandaag heb ik intwildarchief.blogspot.com overgezet naar een wordpress omgeving in www.ytmidm.nl, en dat ging tamelijk soepeltjes. ondanks geklooi met afbeeldingen en embeds en zo. die wordpress site gaat overigens waarschijnlijk onder het .nl domein hangen.

omdat zowel de structuur als de domeinnaam gaan veranderen wordt stap 3 het “redden” van de links en seo waarden. ik zal je de details besparen, maar het komt er op neer dat bezoekers van de oude pagina’s automatisch moeten worden doorgestuurd naar de nieuwe pagina’s. en als dat onverhoopt niet lukt naar de nieuwe website.

die links en seo waarden “redden” is toch wel belangrijk, in ieder geval voor een paar pagina’s. en een interessante oefening.

de laatste stap is het leeghalen en verwijderen van de blogger website.

kortom, als je hier een volgende keer niets vindt, heb ik iets fout gedaan. er wordt aan gewerkt.

Eén reactie

Reageren is niet meer mogelijk.