zomaar 5 dagen in april

ik heb een -voor mijn doen- drukke week achter de rug:

zomaar - scheve tal

 • woensdag kaakfysio
  ik heb nu zoveel oefeningen dat ik een lijstje naast mijn bed heb gelegd, zodat ik weet wat en hoe vaak. ik zit nu op 2x 25 minuten van rekken, strekken, duwen en masseren. maar het gaat vooruit.
 • donderdag hoofdfysio
  huiswerk gekregen. licht opgelucht gevoel. het is begonnen.
  (ik ga er verder niets over schrijven. dus dat je ‘t weet.)
 • vrijdag tandarts
  niets. tot over 6 maanden.
  (20 jaar niet geweest, oktober vorig jaar afgebroken kies door een wortelkanaalontsteking, en bij deze controle niets aan de hand. dat viel niet tegen. houden zo.)
 • vrijdag
  lange e-mail naar doeterniettoe om rimpels en kreukels glad te strijken. afgaande op de reactie is het gelukt. gelukkig maar.
 • zaterdag
  op bezoek bij meneer, mevrouw en de kinderen belker. leuke, gezellige middag/avond, die al veel te lang op zich had laten wachten. bijgekletst, lekker gegeten, le grand tour de la maison, gelachen om de dox docu (zie hieronder), en plannen voor binnenkort. en wat een heerlijke kinderen! al hadden ze blauwe tongen…
zomaar - kaal
 • zondag
  om 8 uur wakker. ontbeten en f1 grand prix maleisie gekeken. half uur rtl, daarna toch maar weer naar de bbc. weer een leuk seizoen denk ik.
 • later die zondag spraakvermaak #25 (www.spraakvermaak.nl)
  leuke jubileumeditie, met een erg goede column van theo van duren, en een onderhoudend gesprek met alexander pechtold.
  de posters die ik ontworpen had van 36 van de vele gasten in de voorbijgaande edities hingen aan de muur; ik had dat zo niet gedaan.
  leuke jongedame bekommerde zich kundig om de dorstige tal. het is lente mensen!
  en ik had de kans om even bij te praten met erik, naast goede vriend ook ict goeroe. we hebben het o.a. even over de website van spraakvermaak gehad. ik heb al een tijdje het plan om een nieuwe website te gaan bouwen, waarbij er meer interactie mogelijkheden komen. ook de social media zijn nog een ondergeschoven kindje. samen kwamen we tot de conclusie dat wordpress een goede optie was om beiden te tackelen. nu eerst even pitchen bij de organisatie, want het wordt een hoop werk, en zonder steun van de makers heeft het weinig zin om veel tijd te investeren.
  leuke middag.

zomaar - spraakvermaak met alexander pechtold

het is lente.

en dan nog dit:

zomaar - unorthadox documentaire
als gepost op facebook

de docu kun je hier (sites.bnn.nl/page/fs/unorthadox – dode link) vinden.

2 comments

 1. Die video, daar heb ik inderdaad (niels!) al aan zitten denken. En dan geen hahah kijk ons eens de slappe lach hebben,maar filmpjes die het mysterie alleen maar vergroten.
  Met het vasthouden aan de analoge 4-track bedoel ik alleen maar dat ik graag een analoge workflow wil hebben. Met de computer is de verleiding groot te tweaken. 4 sporen opnemen, naar compu bouncen, weer 4 sporen opnemen en die weer bouncen. 8sporen en die in de compu mixen en tweaken. Dat je niet tijdens het opnemen naar zo'n scherm zit te staren.
  Wordt vervolgd,jeweettoch.

 2. ik zet wel een scherm op zodat je de monitor niet ziet. bij de opnames benaderen we de computer puur als bandrecorder, met de zelfopgelegde beperkingen van max.paar takes, niet inprikken en incl.voorbij razende klussenbussen.

  laat het maar gewoon aan je producer over. na de eerste sessie weten we veel meer.

  overigens, dat bouncen van een tussenmix zoals jij het beschrijft werkt in mijn ervaring niet; de tape loopt niet altijd op een 100% constante snelheid, dus dan moet je gaan goochelen met pitch en/of time correction.

Reageren is niet meer mogelijk.