sg 12 string

sg 12 string zelfbouw

sg 12 string

sg
tenayo sg-style 12 string kit

voor een eerste zelfbouw ben ik tevreden. er is niets fout gegaan. zelfs de meest risicovolle delen (hals aanbrengen, de elektronica, en het plaatsen van de brug en tailstop) zijn vrij soepeltjes gegaan. natuurlijk zijn er wat lessen geleerd (rustig werken, goed schuren, lak goed laten uitharden) maar dat was ook het plan. afstellen en intonatie is op de gok, maar ik heb hem redelijk gestemd gekregen, dus dat loopt wel los. of hij snel ontstemt is nog de vraag (ik denk ‘t). wat me wat tegenvalt is dat het hout en de hardware erg zacht zijn. maar goed, het ding kostte me €187 plus een paar tientjes voor de lak, dus dan moet ik hem vergelijken met andere goedkope gitaren. nee, niet slecht.

aanvulling 12:30u:
probleem: open akkoorden, met name op g snaren, trekken blaar. de topkam is te hoog, de frets moeten gepolijst worden. voor dat eerste heb ik nog geen oplossing, want de topkam zat/zit vastgelijmd, en de slots voor de snaren zijn met talloze zaagjes (die ik niet heb) gemaakt. voorlopig zal een capo helpen om het te omzeilen.

aanvulling 23/09/2010 14:30u:
ik heb voorzichtig de lak rond de topkam doorgesneden, zodat ik de lak niet mee trek. en daarna waren 3 ferme tikjes voldoende. ik heb de hoogte met een millimeter of 2 verminderd. en dat helpt.

aanvulling later:
topkam is nog (veel) te hoog. dat ga ik nog eens fiksen.

2 comments

  1. Maar wel stoer man. Maak je ook gerelicte '53 Telecasters? De topkam van mijn Tele is kaput boven de lage E. En inderdaad, vastgelijmt. Ik breng 'm denk ik naar mijn mannetje in U. Voordat ik de boel probeer te repareren en alles verniel. Want ik ken mij.

  2. topkam kapot? meestal zit ie met twee puntjes lijm vast, en is hij redelijk eenvoudig te verwijderen. maar bij twijfel niet aan beginnen. trouwens, ik zou meteen uitpakken en een grafiete topkam nemen.

Reageren is niet meer mogelijk.