over hak en tak

de toekomst
aangezien niet alle meelezers iets te maken hebben met mijn zakelijke besognes zal ik me hier beperken tot (soms vage) opmerkingen en verwijzingen die te begrijpen zijn door de “people-in-the-know” (u weet wie u bent).

twee dingen kan ik hier wel kwijt: we gaan verhuizen en in het verlengde daarvan onze koers wijzigen. qua planning zit ik redelijk op schema. ik heb begin deze maand de laatste knopen doorgehakt en de benodigde stappen genomen. de direct betrokkenen zijn inmiddels op de hoogte gebracht. in de komende weken zal meer duidelijk worden. het betekent nu een hoop opruimen en van de hand doen (hoera voor marktplaats).

en hoewel de emoties regelmatig opborrelen voel ik langzaam de stress en druk die me met name de afgelopen anderhalf jaar parten hebben gespeeld, wat afnemen. dat het niet gemakkelijk is zal duidelijk zijn. gelukkig gaat (een deel van) het werk gewoon door, dus het vallen in het gat stellen we nog even uit.

de “rest” komt later


hot en gespot
gisteren “hot en gespot” om omroep brabant. (van de site:) hot en gespot” is het lifestyle-programma van omroep brabant tv. presentatrice carla van loon spot dé plekken en trends in brabant.

leuk programma. altijd de moeite waard om even voor te gaan zitten. zo ook gisteren.

screenprint hot en gespot

(zodra ik er achter ben hoe de uitzending te embedden, zal ik hem hier droppen. hier de link naar de omroep brabo gemist pagina. niet meer online.)

één van de items ging over nina van de goor (ninainvorm.punt.nl bestaat niet meer -02/2021), een jonge designer uit den bosch. ze verzamelt en “re-decorates” keramiek. (van een andere site:) nina is a self proclaimed design art craft ceramics vintage thrift store fabric fashion junkie. op wat het precies is dat me aanspreekt in haar werk en stijl kan ik de vinger nog niet leggen, maar het is leuk, fris en positief. en zo. goed, ik maak me weer eens schuldig aan schriftelijk stamelen, dus kijk zelf maar op de onderstaande sites.

ninainvorm
embedded van ninainvorm @ etsy

ninainvorm.punt.nl (blog)
etsy/ninainvorm (shop)
fotografie

ik kwam er de eerste keer halverwege in, en ik zat nog een tijdje te dubben waar ik nina van kende of herkende. we bleken in de allereerste aflevering van “hot en gespot” al een kijkje thuis te hebben gehad. dat kijkje en zijzelf (bekend gezicht) waren blijven hangen.


sechs mit dein echs
ik had een tijdje terug iets geschreven over een mogelijke en eenmalige terugkeer van voorheen yoe teek mie in de meeling/in ‘t wild. inmiddels hebben we een verkennende repetitie gehad, en -ondanks de wat knarsende techniek en falende spiergeheugen bij enkelen van ons- ging het vrij aardig. het blijft vreemd en ook geruststellend dat -zo’n 2 jaar na de laatste keer samen spelen- het meteen als ytmidm/itw klinkt.

we komen volgende maand nog 2 keer bij mekaar, en dan spelen we eind mei tijdens een feest van ton en yvonne (voor genodigden). de gemengde gevoelens blijven (vandaar sechs mit dein echs) maar ach, nostalgie heeft ook zo z’n charmes.


het project adriaanse/van mook
ik heb een zevental tracks gemixt en gemasterd, zodat edwin ermee kan gaan leuren. het project ligt niet stil en het schrijven en opnemen zal gewoon door gaan. alleen wil ik graag aan de hand van de reacties eerst een verder plan maken, zodat we ons niet gaan focusen op iets wat het niet wordt. we zijn benieuwd.


pa
het bezoek aan de huisarts bevestigde dat pa zich wat overbelast had. een waarschuwing van lichaam en geest. hij neemt wat gas terug.